DA SE ZAŠTITI PRAVO NA DOM! Srpski pokret Dveri traži ukidanje Zakona o izvršenju!

Srpski pokret Dveri, kako navodi u saopštenju koje prenosimo u celosti, se zalaže za ukidanje spornog Zakona o izvršenju ZIO iz 2019. i traži vraćanje u nadležnost sudova zato što su sada bez sudske rasprave i bez utvrđivanja činjenica u sudskom postupku, ukinuta sva prava dužnicima.

Foto: Promo

– Založićemo se da se na republičkom nivou donese odredba koja bi bila i u skladu sa Evropskom konvencijom o ljudskim pravima, ukoliko smo privrženi EU, koja bi bila u skladu i sa iskustvima iz Ruske Federacije u kojoj je pravo na dom zaštićeno na način da ukoliko nepokretnost ima funkciju doma izvršnog dužnika i njegove porodice, ona ne može biti predmet izvršenja.

Građani dužnici više nemaju apsolutno nikakvu mogućnost da se zaštite, jedino rešenje, ako ne smislimo nešto bolje i pametnije, jeste da se za početak vratimo tamo odakle smo krenuli, a to je 2011. godina.
Verujemo da opozicija mora i treba da podrži predlog o ukidanju javnih izvršitelja, kao i da se uvede institut ličnog bankrota kao u Evropskoj uniji što je vlast i obećala ali to nije urađeno.

Ovakvi rigorozni zakoni nisu postojali, i vreme je da se stane na put bogaćenju javnih izvršitelja i stvaranje elite, a sa druge strane stvaranje sirotinje u 21. veku što je neprimereno i vodi u tragične događaje, a sve u korist bogatih i u službi velikog kapitala – navodi se u saopštenju Srpskog pokreta Dveri.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker