LAKŠE DO RADNOG MESTA: Nezaposlenim Romima iz Požarevca odobrene subvencije

U Požarevcu su sklopljeni ugovori između gradonačelnika Saše Pavlovića i 25 nezaposlenih građana romske nacionalnosti, kojima su odobrene subvencije za dobijanje radnog mesta.

Foto: GO Požarevac/Screenshot

Neophodna sredstva oni su dobili kroz program Nemačke razvojne saradnje (GIZ), u okviru projekta “Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji – Inicijativa za inkluziju 3”, vrednog 100.000 evra, koji se u Požarevcu sprovodi po treći put.

– Cilj naše lokalne samouprave je da sa Nemačkom kao partnerom, i sa dve partnerske organizacije sa teritorije Požarevca – Romskim udruženjem žena “Ruž” i Udruženjem Roma Braničevskog okruga, pomogne zapošljavanje sugrađana koji najteže dolaze do posla i koji su najugroženiji – rekao je Pavlović.

Od ukupno 25, ugovore o subvencijama 10 osoba potpisalo je za kupovinu opreme za pokretanje sopstvenog poslovanja, u vrednosti od 30.000 evra. Za preostalih 15 potpisani su ugovori za zapošljavanje u već postojećim preduzećima kroz subvencije za kupovinu opreme, u ukupnoj vrednosti od 37.500 evra.

PODRŠKA ZA BOLJI ŽIVOT ROMA

Ove subvencije samo su deo onoga što je grad učinio kako bi poboljšao život Roma, ali tu se nećemo zaustaviti i nastavićemo da učestvujemo i dalje u sličnim programima – napomenuo je Pavlović.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker