KRIZNI ŠTAB PRELOMIO: Donete nove mere za ulazak u Srbiju koje važe za pojedine zemlje

Na današnjoj sednici kriznog štaba, donete su određene mere za putnike u međunarodnom saobraćaju. U pitanju su mere za putnike koji dolaze iz pojedinih zemalja u kojima vlada novi soj virusa.

Foto: Ilustracija

Zemlje prema kojima će se za sada sprovoditi ovaj postupak su: Južna Afrika, Mozambik, Malavi, Lesoto, Namibija i Zimbabve.

Na samom aerodromu će se raditi PCR test, ako su putnici negativni, ostaće 14 dana u karantinu na mestu prebivališta na kojem su planirali da budu.

“Obaveza je da nakon sedam dana urade još jedan PCR test, u slučaju da su pozitivni biće prebačeni u najbližu kovid ambulantu”, izjavila je Darija Kisić Tepavčević.

Podsećamo da će svi putnici koji dolaze iz napomenutih zemalja biti podvrgnuti sprovođenju ovih mera.

Ministarka je dodala da kada se radi o zemljama koje su u našem bliskom okruženju, što se tiče ulaska u Srbiju važe pravila negativnog PCR testa i potvrde o vakcinaciji.

“Svi putnici u međunarodnom saobraćaju uključujući i naše državljanje moraju da imaju negativan PCR test i potvrdu o vakcinaciji, ukoliko je osoba pozitivna neophodno je da ode u samoizolaciju, a to bi bilo prekinuto samo negativnim PCR testom”, izjavila je Kisić Tepavčević.

PROČITAJ I

Jedan komentar

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker