ĆERKA POKOJNICE IZ ŽAGUBICE: Mrtvu majku su mi opljačkali u kovid bolnici u Kruševcu

Spasenija Pavlović (69) iz Žagubice preminula je 7. septembra u bolnici u Kruševcu. Porodica je sutradan obavila identifikaciju, kada su, kako navode, preuzeli telo, novčanik i garderobu, ali ne i lične stvari, odnosno crnu torbicu koja je bila kod nje dok je bila na odeljenju poluintenzivne nege. Nisu i tu torbicu preuzeli jer je nije bilo.

Foto: Privatna arhiva

– Prijavili smo portiru na licu mesta, koji je kontaktirao to odeljenje i preneo nam da torbice nema i da ukoliko se nađe, pozvaće broj za kontakt koji je dat pri prijemu u bolnicu, ali da se i mi interesujemo, jer su u velikoj gužvi. Svakodnevno smo zvali i raspitivali se za istu, ali smo uvek dobijali isti odgovor – da torbe nema i da ostavimo broj telefona za kontakt, ukoliko je nađu – kaže ćerka preminule žene, Jovanka Jović.

S obzirom da je prošlo više od dve nedelje, a porodica nije uspela da dobije sve stvari pokojnice, smatraju da zaslužuju bar informaciju gde su nestale stvari preminule.

– Moja porodica i ja smo imali razumevanja da su u bolnici zatrpani poslom usled velikog broja novih prijema. Prilikom preuzimanja tela videla sam da nismo jedini koji su se suočili sa istim problemom – navodi Jovanka.

Prema Jovankinim rečima, u torbici su se, pored ličnih stvari, nalazile tri zlatne burme, zlatna ogrlica, zlatne minđuše, mobilni telefon i novčanik. Zato je malo nerealno da je novčanik vraćen, a ostalo “ne može da se pronađe”, navodi ćerka preminule žene.

– Kada sam im u zadnjem pozivu saopštila da ću slučaj prijaviti policiji, insistirali su da sačekam i pošaljem im mejl u kome ću obrazložiti problem, što sam i uradila, ali me nisu udostojili ni odgovora – navodi žena.

Prema njenim rečima, slučaj su prijavili policiji. Oni su im javili da je pronađen novčanik, torba i mobilni telefon, “neke zlatne alke i prstenja ima kod glavne sestre”, ali da se ne zna čije je, zlatne ogrlice nema.

– Na naše objašnjenje policiji da mi možemo da prepoznamo njen nakit, oni su nam rekli da tako to ne ide. Ne znam da li imaju neki revers primljenih stvari, ali nelogičnosti ima – kaže Jovanka.

– Novčanik moje majke je predat mom bratancu kada i garderoba i on tom prilikom nije potpisao nikakav revers. Mogli smo da kažemo da ga nismo uzeli, ali moja porodica nije takva. I pored toga, nama ne javljaju da je zlatna ogrlica pronađena i nemamo mogućnost da kad odemo po stvari da prepoznamo dva prstena, burmu i alke, tako da i dalje čekamo, jer nam nije blizu da iz Žagubice idemo za Kruševac, možda i ni za šta – navodi Jovanka Jović.

Direktor: Zdravstvena ustanova ne odgovara za lične stvari i dragocenosti

Kako nam je rekao direktor kruševačke kovid bolnice dr Vladan Cvetanović, kome smo pitanja poslali mejlom, prilikom prijema u bolnicu, pacijentima ukoliko su u svesnom stanju ili članovima porodice, naglašavaju da zdravstvena ustanova ne odgovara za lične stvari i eventualne dragocenosti.

– Ako se i desi da pacijent sa sobom ima vredne stvari, one se po proceduri popisuju i na izlasku iz bolnice vraćaju pacijentu ili rodbini. S obzirom na veliki broj pacijenata i veliki pritisak na osoblje bolnice imali smo nekoliko slučajeva da su naknadno vraćali stvari pacijentima odnosno rodbini – objašnjava Cvetanović.

NIJE OVO JEDINI SLUČAJ

Naime, Vukica Zdravković (69) iz Negotina preminula je 1. septembra u kruševačkoj kovid bolnici. Njena ćerka Ana Pavlović ispričala je da je porodica saznala da je Vukica preminula tek kada su sami zvali da se raspitaju kako je.

Od tada, Ana je od majčinih stvari dobila samo dva novčanika nazad, a od ostalih, ličnih stvari iz bolnice nisu uspeli ništa da uzmu, nakit, tri mobilna telefona, punjač, kao ni zdravstvenu dokumentaciju.

PROČITAJ I

Jedan komentar

  1. Ljudi moji, pa zar vam do sada nije bilo jasno to, da je kovid “pandemija” u stvari prevara globalnih razmera? O tome kao lekar i svedocim ovde svo vreme. Pa dok se na globalnom planu farmako-mafija bogati izmisljajuci razne vakcine i revakcine, trpaju u bolnice potuno zdrave ili ljude od sasvim drugih bolesti, sve to prikazujuci kao toboz zarazenih od korone. Na kraju eto, pljckaju i mrtve – nekrofilne secikese!

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker