20 GODINA ROBIJE: Osuđen Rumun monstrum za svirepi zločin u Rečici kod Požarevca (VIDEO)

Rumunski državljanin Virđinel Jovanov (38), osuđen je danas u Višem sudu u Požarevcu na 20 godina zatvora zbog ubistva i pokušaja silovanja starice Radinke Kostić (86) u selu Rečica kod Požarevca.

Foto: Screenshot/Privatna arhiva

Ovaj svirepi zločin se dogodilo u noći između 4. i 5. januara prošle godine, a sud je ubicu danas osudio na jedinstvenu kaznu zatvora od dve decenije i ima pravo žalbe.

Prema optužnici, Virđinelu Jovanovu se sudilo zbog teškog ubistva i pokušaja silovanja. Obdukcija je pokazala da je starica usmrćena ubodima u vrat i da nije silovana.

Osumnjičeni Virđinel Jovanov se tokom postupka branio da je bio pod dejstvom alkohola.

– Rumunski državljanin pre zločina radio je kod starice. Tog 4. janura 2021. godine upao je u kuću starice s namerom da je siluje. Braneći se od napadača ona ga je u jednom trenutku odgurnula od sebe i nožem posekla po ruci. To je još više razbesnelo napadača, pa je prema vlastitom priznanju, oteo od Radinke nož i najpre je posekao istim po stomaku, a onda joj prerezao vrat i pobegao. Policija ga je već narednog dana uhapsila u okolini Pančeva – rekao je izvor.

U prvom trenutku se sumnjalo na samoubistvo, jer u kući nije bilo tragova izvršene premetačine i pljačke. Prema rečima komšija, Radinka je živela sama, jer joj sin radi u Italiji, gde je radio i njen pokojni suprug, a ćerka sa porodicom živi u Požarevcu.

(Tpknews.com/Telegraf)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker