POSLE 43 GODINE: Viši sud u Požarevcu dobio lift

Posle 43. godine kako postoji zgrada Višeg suda, zbog zaposlenih i građana koji dolaze u Sud, izgrađen je lift čija je vrednost 4,7 miliona dinara.

Ovo znači da će se viši spratovi koristiti bez poteškoća, a najpre lica sa invaliditetom jer je potpuno prilagođen invalidnim licima, kojima će lift olakšati kretanje kroz zgradu.

“Stare osobe i invalidna lica su prilikom ostvarivanja svog prava bili dovođeni u tešku situaciju i svoje pravo nisu mogli da realizuju bez velikih teškoća i angažovanja članova porodica, bliskih lica koji su ih na rukama iznosili na više spratove. Zbog toga ugradnja lifta u zgradu Višeg suda u Požarevcu nema samo investicioni značaj. Mnogo veći značaj ima sa stanovišta dostupnosti pravde za stare osobe i invalidna lica koja će sada konačno bez pomoći drugih lica da ostvaruju svoja prava u svim institucijama koje su smeštene u ovoj zgradi”, rekao je predsednik Višeg suda u Požarevcu, sudija Dragan Vučićević.

Lift je takođe i od velikog značaja za radnike koji su godinama svakodnevno na više spratove iznosili veliki broj teških predmeta.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker