KOSTOLAC: Održano 6. Međunarodno savetovanje pčelara Braničevskog okruga (VIDEO)

Šesto po redu savetovanje pčelara organizovano je u nedelju, 26. februara, u Kostolcu u Pozorišnoj sali sa početkom od 10 sati.

Screenshot

Na samom početku skupa se obratio predsednik Udruženja pčelara Grada Požarevca Dejan Milošević koji se zahvalio lokalnoj samoupravi na pomoći koja je izdvojila 6 miliona dinara za pomoć razvoju pčelarstva na teritoriji Grada Požarevca.

Prisutne je pozdravio i predsednik Gradske opštine Kostolac Ivan Savić a savetovanje je otvorio gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović.

– Neizmerna mi je čast što sam danas sa vama. Takođe, osećam i veliko zadovoljstvo što je požarevačko Udruženje pčelara uspelo i ove godine da okupi eminentne predavače i stručnjake iz ove oblasti.

Budžetski fond za razvoj poljoprivrede grada Požarevca pružio je snažnu podršku ovom projektu edukacije sadašnjih i budućih pčelara, i koliko čujem, rezultat nije izostao. Požarevačko udruženje je prošle godine i zvanično bilo najmasovnije u Srbiji sa preko 300 proizvođača i 14.000 košnica, što je podatak za veliki respekt. Novim članovima Udruženja kao i onima koji su danas samo došli na Savetovanje poručujem da su na pravom mestu i predlažem da pažljivo saslušate današnje govornike. Obavešten sam da su među njima i stručnjaci iz Slovenije i Hrvatske, koji su nam sa sobom doneli veliko znanje ali i iskustvo –  rekao je gradonačelnik Spasović.

Ovogodišnje savetovanje obuhvatilo je aktuelne teme iz tehnologije pčelarstva i zdravstvene zaštite pčela. Predavači su bili Boštajan Noč predsednik Pčelarskog saveza Slovenije, Stanko Čuljak predsednik UP Vinkovci i Mato Idžojtić iz Hrvatske .

Prodajna izložba i ove godine je bila sastavni deo savetovanja, tako da su izlagači biti pozicionirani na platou Centra za kulturu.

Skupu u nedelju su prisustvovali i predsednik Skupštine Grada Požarevca Bojan Ilić, zamenik gradonačelnika Saša Pavlović i drugi čelni ljudi Požarevca i Kostolca.

TPKNEWS/Sat Tv

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker