VLADA SRBIJE ODLUČILA: Povećanje plata od iduće godine zaposlenima u državnim i javnim preduzećima

Zaposlenima u državnim i javnim preduzećima od iduće godine će zarade biti uvećane pet odsto, odlučila je Vlada Srbije.

Ta povišica je predviđena izmenama i dopunama Zakona o privremenom uređivanju osnovice za obračuna i isplatu plata, odnosno zarada i drugih stalnih primanja kod korisnika javnih sredstava, koji je juče usvojila Vlada Srbije.

Izmene se odnose na zarade zaposlenih u preduzećima gde je Republika Srbija, odnosno lokalna samouprava vlasnik više od 50 odsto kapitala, kao i u republičkim i lokalnim javnim preduzećima, a koje su veće od 25.000 dinara.

Zarade zaposlenih u državnim i javnim preduzećima, kao i u javnom sektoru, veće od 25.000 dinara, prethodne četiri godine su u sklopu fiskalne konsolidacije bile umanjene deset odsto.

U obrazlaženju izmana zakona o privremnom umanjenju zarada zaposlenih u tim preduzećima Vlada je navela da “nakon uspešno sprovedene fiskalne konsolidacije, stabilizacije javnih finansija i preokreta višegodišnje rastućeg trenda javnog duga, ostaje fokusirana na dalje poboljšanje privrednog ambijenta i obezbeđivanje visokih stopa privrednog rasta, sa krajnjim ciljem smanjenja nezaposlenosti i podizanja životnog standarda stanovništva”.

Povišice plata od iduće godine dobiće i zaposleni u javnom sektoru. To povećanje će iznositi od sedam do 12 odsto.

(Beta)

PROČITAJ I

Jedan komentar

  1. Zapošljenim u javnom sektoru smeši se plata veća za 5%, samo da ne prođu kao penzioneri sa većom penzijom no ikada. Ta laž traje od početka godine, vraćanje otetog, uvećanje 8 do 13% i na kraju došlo se, kako kažu tzv ministri na 5%, niti se zna na šta, ni kako , ni kome. Nadriministri Mali i Đorđević su otkrili nonsens i nebulozu da će penzije biti veće no ikad povećanjem 5% (a do pre neki dan 8,8% do 13,3%) i kao papagaji ponavljaju vođine nonsense. Te penzije realno su niže za oko 25% u odnosu na one pre otimanja 2014. godine. Zbog toga oduševljenje penzionera splasnuće kada uđu u prvu prodavnicu. Onda, šta ovi ministri jedu go*na?

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker