UBISTVO ZLATARA U TRSTU: Međunarodni lov na Srpskog policajca i Srpsku prostitutku zbog brutalnog ubistva Alda!

Međunarodna potera za tri Srpska državljana, od kojih je jedan Srpski policajac i Srpska prostitutka koji su pobegli u crnom "Fijat punto".

Međunarodna potera za ženom i dva muškarca koji su svi državljani Srbije a, od kojih je jedan među njima, očigledno policajac.

Krug istrage oko ubistva Alda Karlija, bivšeg 75-godišnjeg zlatara ubijenog u njegovoj porodičnoj kuć u mestašcu Opićina, koje se nalazi u blizini Trsta prošlog meseca, postaje sve teži. Jedan od begunaca je Olivera Ristić Petrović, prostitutka sa kojom je bivši zlatar bio u bliskim odnosima od 2011. godine, i kojoj je bivši trgovac, tokom svih ovih godina, pozajmio skoro 240 hiljada evra u novcu, zlatu i draguljima. Ona je osumnjičeni broj jedan, a, policija sumnja da je ona verovatno i organizator ubistva. Zato što je sa njom žrtva imala poslovnu saradnju i, kako je tokom istrage otkriveno, verovatno je žrtvi pružala i seksualne usluge.

Druga dva muškarca sa kojima je Olivera počinila zločin, još uvek nisu detaljno identifikovani. Policija je do sada uspela da sazna samo par detalja o njima. Jedan od njenih saučesnika se zove Dušan, a drugi Milan. Kako saznajemo iz istrage, Milan je bio policajac u Srbiji i on je u ljubavnoj vezi sa Oliverom, ili možda njen bivši, to nije razjašnjeno. Ono što je iz dosadašnje istrage sigurno, jeste da su Olivera, Dušan i Milan ušli u Karlijevu kuću u noći između 19. i 20. decembra, gde su 75-godišnjeg zlatara vezali, brutalno pretukli i zadavili. A nakon toga pobegli u zemlje regiona – Sloveniju, Austriju ili neku treću.

Ljubica Kostić, četrdesetpetogodišnjakinja madam iz Beograda, četvrta osoba koja je učestvovala u ovom zločinu, i jedina do sada uhapšena, nalazi se u zatvoru od 28. decembra, zbog umešanosti u ubistvo. Međutim, Kostić je priznala njeno prisustvo, ali ne i direktno umešanost u ubistvno. Ono što je sigurno do sada, jeste, da se te noći Kostićeva nalazila u blizini kuće u crnom Fijat puntu sa kojim su svi četvoro došli.

Ljubica Kostić / Foto: Facebook

Olivera Ristić Petrović, prostitutka, koja je osumnjičenena da je organizator ubistva, koristila je različite identitete, verovatno i prezime bivšeg mužna sa kojim je prethodno živela u Trstu, i koje je koristila na svim javnim mestima. Njen bivši saputnik i dalje živi u Trstu.

Novac i dragocenosti koji je Karli davao Oliveri je dokumentovan u tužbi koju je žrtva u maju prošle godine podnela protiv nje. Iz tog dokumenta ispostavlja se da je Karli, od 2011. godine, Srpkinji dao skoro 240 hiljada evra. Bivši trgovac je bio vlasnik zlatare u Trstu, i tamo je upoznao Petrovićevu. Svih ovih godina Olivera je na različite načine od Karla uspevala da izvuče velike sume novca u gotovini. Iako je karlo znao da Olivera, nikada neće da mu vrati novac i zlato koje joj je dao, on je nastavljao i dalje da joj daje. Zašto? Policija pokušava da taj rebus reši. Iz istrage se pretpostavlja da postoji nejasnoća u ekonomskim odnosima između njih. Međutim, da je Olivera bila prostitutka, to je utvrđeno.

Policija sumnja da je motiv ovog ubistva 100.000 evra prljavog novca od prodaje dragulja na crnom tržištu koji su zajedno deponovali na austrijskom računu, i koji je Karli trebao da prebaci u Italiju. Zbog toga je Olivera trebala 20. decembra da se nađe sa Karlijem u Austriji, kako bi dogovorili primopredaju novca. No, umesto toga, odlučila je da mu napravi “sačekušu” jer je mislila da će da je prevari i uzme novac

Tri dana ranije pre ubistva, 16. decembra, Petrović, Milan i Kostić nalazili su na železničkoj stanici u Trstu, gde su ušli u Dušanov auto ispred železničke stanice gde ih je on sačekao. U 09:27 časova, istog dana, Karli je primio poruku na telefon: “Aldo zovi na ovom broju dolazi vreme da se potpiše i da se završe sve te agonije, sada ćemo videti ko je lažov.” Međutim na taj sastank u Vilahu, Aldo Karli nikad neće stići.

M.L.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker