TRAGEDIJA U KPZ “ZABELA”: Kuvar ubica iz Požarevca, umro u ćeliji

U zatvoru „Zabela“ preminuo je osuđenik Slaviša Karabašević (51) iz Požarevca, osuđen na 9 godina zatvora za ubistvo Elvisa Žeželja (30) i za prevaru.

Foto: Facebook/Privatna arhiva

Karabašević je nađen mrtav u svojoj zatvorskoj ćeliji, a tačan uzrok smrti ustanoviće se posle obdukcije, koja će se obaviti u Beogradu.

Karabašević je 14 godina bio u bekstvu, nalazio se u Rusiji, a Srbiji je izručen pre godinu i po dana. Tada je sproveden u „Zabelu“ jer je, posle dve oslobađajuće presude, treći put osuđen, i to pravosnažno, pošto je presudu potvrdio i Apelacioni sud.

On je pobegao pošto je posle druge oslobađajuće presude pušten iz pritvora, ali se u bekstvu nije krio, već se pojavljivao po medijima.

U Sevastopolju je držao restoran i predstavljao se kao kuvar, a svojim prijateljima rekao je da se borio na Kosovu. Za njim je bila raspisana i Interpolova poternica, na osnovu koje je i uhapšen i izručen u Srbiju.

On je osuđen za ubistvo nemačkog državljanina Žeželja, počinjenog 2002. godine u Melnici kod Petrovca na Mlavi. Njih dvojica su se prvo više sati opijali po kafanama, a kasnije je Karabašević u svoju žrtvu, iz nepoznatog razloga, pucao pet puta iz „duge devetke“.

Žeželjevom prijatelju iz Nemačke javio je da je on uhapšen, pa mu treba 7.500 evra da mu plati advokate. Prijatelj je taj novac poslao, ali ga je Karabašević potrošio i posle toga bio osuđen na godinu i po dana zatvora zbog prevare.

PRESUDA

U Višem sudu Požarevcu karabašević je bio osuđen za ubistvo Žeželja na 8 godina, a za prevaru Žeželjovog prijatelja na godinu i po. Na kraju mu je izrečena jedinstvena kazna od 9 godina zatvora.

(Tpknews.com/M.V.)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker