POSLE TEŠKE I BURNE GODINE: Obeležen Dan Gradske opštine Kostolac

Povodom proslave Dana Gradske opštine Kostolac, u ovdašnjem Centru za kulturu održana je svečana sednica Skupštine i dodeljene povelje „Đorđe Vajfert“ najzaslužnijim pojedincima a priznanja su ove godine uručena Goranu Nestoroviću direktoru Tehničke škole sa domom učenika „Nikola Tesla“ i Jeleni Đorđević nastavniku muzičke kulture.

Foto: Promo

Među zvanicama bio je i Saša Pavlović gradonačelnik Požarevca koji se obratio prisutnima.

– Iako je jedna od najtežih godina iza nas videli smo da nam je donela bolji Kostolac viđen kroz neke rezultate iz 2020. godine. Moram da napomenem da je teritorija Gradske opštine Kostolac svedok velikog broja investicija koje se odvijaju koje se tiču energetskog kompleksa, a to je izgradnja bloka „B3“ koji označava i nova radna mesta i koji će povećati energetski sistem. Vizija modernog Kostolca stavlja pred nas još mnogo poduhvata. Imajući to u vidu poručujem aktuelnom rukovodstvu i da pored dosadašnjih dostignuća nema vremena za spavanje na lovorikama kada znamo za kakve divne ljude sve ovo radimo – , poručio je Pavlović i čestitao građanima Dan Gradske opštine Kostolac.

Gradonačelnik Grada Požarevca – Saša Pavlović/Foto: Promo

Na početku svečanosti prisutnima se obratila predsednica Skupštine, Milena Cerovšek, koja je podsetila na pomoć koju je Kostolac pružao građanima u 2020. godini.

– Danas kada obeležavamo jedan od datuma koji slavi naše postojanje mislim da govorim u ime mnogih koji primećuju kako se Kostolac iz godine u godinu razvija i raste. Kao Kostolčanki, koja ovaj deo Srbije doživljava kao prvi i jedini dom, važno mi je da smo u tom periodu uspeli da održimo tradiciju sredine koja neguje versku i nacionalnu toleranciju. Godina iza nas bila je puna izazova koja je mnoge lokalne samouprave i državu probudilia iz uljuljkanosti svakodnevnice, smatram da smo trenutak kada se u nekoliko dana promenio način života dočekali spremni i rešeni da sprovedemo sve ono što se sprovesti mora da bi se preživelo. Očuvanje zdravlja i života je bilo u pitanju i još uvek je i ponosna sam kako smo kao gradska opština, grad i država reagovali kako bismo sačuvali živote od kovida – , rekla je Cerovšek.

Predsednik Gradske opštine Kostolac, Serdžo Krstanoski, rekao je da je 2020. godina bila teška zbog pandemije virusa korona, ali i da je za ovu opštinu bila veoma uspešna zbog brojnih realizovanih investicija.

Foto: Promo

– U potpunosti je završena izrada preko 40 kapitalnih projektnih dokumenata i to za šest ulica vodovodne mreže u Ostrovu, kao i projekat za 24 ulica fekalne kanalizacije u naseljima „Kanal“, „Pojište“ i „Didino naselje“. Završen je projekat fekalne kanalizacije za naselje „Plaža“ i „Stari Kostolac“, toplifikaciona mreža „Ostrovo“ i rekonstrukcija toplifikacione mreže u „Starom Kostolcu“. Projekti će u potpunosti biti realizovani u naredne tri ili četiri godine čime ćemo unaprediti i poboljšati kvalitet života na teritoriji gradske opštine. Radićemo i na rešavanju problema putne infrastrukture, uskoro očekujemo početak radova na uklanjanju nadvožnjaka, a pokrenuta je i izrada dokumentacije za novu saobraćajnicu ispod mosta. Zajedno sa privrednim društvom „Autotransport“ radimo na rešavanju problema autobuske stanice i očekujemo završetak obilaznice Zabela-Požarevac-Kostolac. Radili smo i na formiranju novih drvoreda, prioritet je bilo i unapređenje zaštite životne sredine, gde u naredne dve godine planiramo da zasadimo 1.700 stabala na teritoriji čitave gradske opštine – , istakao je Krstanoski.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button
Close
Close

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker