PALA SRPSKA AUTO BANDA U AUSTRIJI: Otac i sin radili kao čistači, pa očistili i automobile!

Austrijska policija razbila je bandu Srba iz okoline Braničevskog okruga koji su u Beču i Donjoj Austriji krali vozila iz kompanija u kojima su radili kao čistači.

Specijalno odeljenje Soko Burgenland nakon opsežne istrage u saradnji sa drugim odeljenjima, ušle su u trag Srpskoj bandi koja je u periodu od juna do decembra 2016 godine, provalila u nekoliko poslovne zgrade u Beču i Donjoj Austriji, gde su ukupno ukrali dvanaest automobila.

Uhapšeno je tri osobe. Otac (48) i sin (21) iz okoline Braničevskog okruga su uhapšeni u Beču. Treći Srbin (45) uhapšen je u Mađarskoj na osnovu međunarodne poternice za hapšenje i već je izručen Austriji. Dok je četvrti osumnjičeni Srbin (44), za koga misle da je šef bande, još uvek u bekstvu.

Srpska banda je bila dobro organizovana i uigrana. Otac (48) i sin (21) su radili u firmi za čišćenje koja je bila zaposlena u kompanijama iz kojih su vozila ukradena. Njih dvoje su proveravali kako i koliko su obezbeđenje zgrade, i informacije predali njihovom “koordinatoru” i šefu bande (44) koji se nalazio u Srbiji i koji je još uvek u bekstvu. Nakon toga, na scenu je stupao 45-godišnji Srbin, koji je na osnovu dobijenih informacija zaobišao obezbeđenje zgrade i ukrao vozilo.

Ukupna utvrđena šteta do sada, koju je ova Srpska banda nanela ovim kompanijama je oko 180.000 eura.

TPKNEWS

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker