KOSTOLAC: Godinu i po dana za ubistvo supruga

Snežana Pahla (52) iz Starog Kostolca pravosnažno je osuđena na godinu i po dana zatvora, za ubistvo supruga Božidara Pahla (58), u junu 2014. godine.

ubistvo-kostolac

Presudu je doneo Apelacioni sud u Kragujevcu, postupajući po žalbama na presudu požarevačkog Višeg suda, koji je Snežanu osudio na 2,5 godine zatvora.

Pošto je odslužila dve trećine kazne, Snežana ima pravo da uskoro izađe na uslovnu slobodu.

Ovaj zločin odigrao se u kući supružnika u Starom Kostolcu, u kojoj je Snežana živela nakon njihovog razvoda, dok se Božidar preselio u manju kuću u istom dvorištu. U jedan sat iza ponoći, pošto ju je on silovao vrativši se pijan iz kafane, ona ga je prvo nožem ubola dva puta u stomak. Pošto je Božidar i posle dva uboda koje je zadobio ustao i krenuo ka Snežani, ona se uplašila, dohvatila pajser i nekoliko puta ga udarila u glavu. Nakon toga se prijavila policiji i rekla šta je uradila.

Prilikom hapšenja, Snežana je izjavila da je godinama trpela maltretiranja svog supruga, koji se opijao i prebacivao joj da nije dobro vaspitala njihovo troje dece, koji žive u inostranstvu. Neposredno pre ovog zločina, Božidar se satima opijao u selu. Kada se kasno vratio, on nije otišao u pomoćnu zgradu u kojoj je živeo, već je krenuo pravo u kuću u kojoj je boravila Snežana. Pajserom je pokušavao da razbije staklo na prozoru, pa mu je Snežana otvorila vrata. Čim je ušao, krenuo je sa napastvovanjem, što je nakon toga platio životom.

TPKNEWS/M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker