POSVAĐAO SE SA BIVŠIM ROBIJAŠEM ZBOG ŽENE? Ovo je profesor istorije koji je nasmrt pretučen u Požarevcu

Miloš Branković (48) profesor istorije u požarevačkoj Politehničkoj školi preminuo je nekoliko dana nakon što ga je, kako se sumnja, pretukao bivši robijaš S. S. (38).

Foto: Screenshot/Facebook

Napad se dogodio 31. marta u Ulici Bate Bulića u Požarevcu, dok je Branković, kako se nezvanično saznaje, bio u društvu svoje partnerke, a od posledica tuče preminuo je prošle srede.

Navodno, profesorova partnerka imala je ranije sukob sa osumnjičenim o čemu je obavestila Miloša, pa su se kobnog dana slučajno sreli na ulici. S. S. je zaustavio kola u kojima je bio, jer je Branković hteo da razjasne o čemu se radi. Posvađali su se, a prema rečima svedoka, osumnjičeni je krvnički udario metalnom šipkom žrtvu.

S. S. je odmah uhapšen i Osnovno javno tužilaštvo u Požarevcu podnelo je protiv njega krivičnu prijavu za nanošenje teških telesnih povreda opasnih po život, nakon čega mu je određen pritvor do 30 dana.

Navodno, on se branio da je profesora samo odgurnuo i da je on pao i udario glavu, te da nije imao nameru da ga povredi.

S. S. je ispitan u Osnovnom tužilaštvu, a čeka se i ispitivanje još nekih svedoka s obzirom na to da se priče ne poklapaju. Osim toga, tužilaštvu još nije dostavljen obdukcioni nalaz preminulog profesora.

Ukoliko se utvrdi da je S. S. žrtvu tukao šipkom, delo će biti prekvalifikovano u nanošenje teških telesnih povreda sa smrtnim ishodom, i nadležnost će preći na Više javno tužilaštvo koje će preuzeti slučaj.

O stradalom profesoru Požarevljani imaju samo reči hvale.

– Miloš je bio divan čovek, poštovan kako od strane kolega, tako i od učenika kojima je predavao. Svi su zatečeni njegovom preranom smrću – pričaju Požarevljani.

DOSIJE

Osumnjičeni S. S., kako se nezvanično saznaje, od ranije je poznat policiji i ima krivični dosije.

Reč je o muškarcu koji je pre petnaestak godina robijao, a u dosijeu ima dela sa elementima nasilja.

KOMEMORACIJA U RODNOM SELU

U Politehničkoj školi kažu da su zatečeni preranom smrću kolege, ali i pogrešnim informacijama koje su se pojavile u javnosti da je u zločin umešan učenik ove škole.

– To su gluposti koje je neko objavio i dodatno nas povredio u ovom teškom trenutku. Sutra (subota) će u Lugavčini rodnom selu našeg kolege Brankovića biti održana komemoracija – poručili su iz škole.

(Tpknews.com/Kurir)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker