PO PLANU I ROKOVIMA: Pri kraju radovi na crkvi u Češljevoj Bari (FOTO)

Izgradnja crkve Svete Trojice u Češljevoj Bari, privodi se kraju, prema utvrđenom planu i rokovima.

Foto: SOVG

Predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić, obišao je sa saradnicima radove gde ih je dočekao predsednik Mesne zajednice i Crkvenog odbora sela, Živorad Ilić, sa sveštenikom i meštanima.

Foto: SOVG

Do sada su završeni kompletni unutrašnji radovi na malterisanju i električnim instalacijama, postavljeni su prozori i vrata, popločan pod granitnim kamenom, a u septembru je završen i ikonostas.

Foto: SOVG

Završena je i kompletna ograda crkvene porte, uređeno dvorište i posejana trava pa će se na proleće sve zazeleneti da bi u junu, na Svetu Trojicu, crkva bila i svečano otvorena.

Foto: SOVG

Izgradnja crkve Svete Trojice u centru ovog sela započeta je 2016. godine, a prva faza radova okončana je krajem septembra prošle godine kada su urađeni grubi građevinski radovi i spoljašnjost crkve i postavljen veći deo bakarnog krova. Ove godine urađeni su finalni radovi i do otvaranja preostaje još oslikavanje crkve.

Foto: SOVG

Radove na crkvi su finansirali Mesna zajednica i složni meštani Češljeve Bare sa preko 110.000 evra, uz podršku opštine Veliko Gradište koja je obezbedila dodatnih 30.000 evra.

(TPKNEWS/SOVG)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker