GDE JE DŽESIKINA BEBA?! Ko krije istinu – tužilac ili lekari?

David Nedeljković iz sela Ranovac i Udruženje “Za istinu i pravdu o bebama”, protiv porodilišta u Petrovcu na Mlavi poslednjeg dana stare godine podneli su prijavu “zbog sumnje da je njihova beba ukradena”.

Džesika Floranović/Foto: Privatna arhiva

U ovom porodilištu je Davidova supruga Džesika Floranović (23) rodila, po rečima lekara, mrtvu bebu, čije posmrtne ostatke nisu želeli da im daju. Ipak, roditelji nisu poverovali u ovu priču, jer Opšta bolnica u Požarevcu, gde je telo mrtvorođene bebe Džesike Floranović poslato na obdukciju, nije želelo da da bebu roditeljima, uz obrazloženje da nije živorođena, pa se zato tretira kao fetus, koji će biti uništen kao medicinski otpad.

Ovaj slučaj koji je potresao celu Srbiju u javnost su izneli Džesika i njen suprug David Nedeljković, koji su izrazili sumnju u postupanja lekara, jer je njihova beba 28. decembra rođena mrtva. Takođe, oni su sumnjali i da je beživotno telo, pokazano ocu u petrovačkoj bolničkoj kapeli 30. decembra, zaista njihova beba.

Nakon ovih sumnji, Osnovni javni tužilac u Petrovcu na Mlavi, po uputstvu Višeg javnog tužilaštva u Požarevcu, naložio je da se izvrši reobdukcija mrtvorođene bebe iz Ranovca, na Institutu za sudsku medicinu u Beogradu.

Takođe, on je naložio i da se uradi DNK analiza bebe i majke Džesike Floranović, kako bi se nepobitno utvrdilo da se radi o njenom detetu.

21. januara 2020. godine, Osnovni javni tužilac u Petrovcu na Mlavi, obaveštava Džesiku Floranović, da je Institut za sudsku medicinu u Beogradu izvršio reobdukciju mrtvorođenčeta i sačuvao uzorke odgovarajućih delova tela za DNK analizu i obezbedio zapečaćene uzorke sa obdukcije tela bebe, i da roditelji mogu odmah u Institut za sudsku medicinu u Beograd da preuzmu zapečaćene uzorke podobne za utvrđivanje DNK profila.

Međutim, kako je za “TPKNEWS” potvrdio verodostojan izvor sa Instituta za sudsku medicinu u Beogradu, telo Džesikine mrtvorođene bebe, u ovaj institut još nije stiglo, pa tako da reobdukcija mrtvorođenčeta, još nije ni izvršena.

GDE JE DŽESIKINA BEBA?

S obzirom, da je Osnovni javni tužilac u Petrovcu na Mlavi, obavestio Džesiku Floranović, da je Institut za sudsku medicinu u Beogradu izvršio reobdukciju njene mrtvorođene bebe, dok sa Instituta za sudsku medicinu u Beogradu kažu da telo Džesikinog mrtvorođenčeta još uvek kod njih nije stiglo, ostaje i dalje otvoreno pitanje – Da li je Džesikina beba zaista mrtvorođena, ili je živa?

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker