SEĆATE LI SE MIGRANTKINJE KOJA JE ŠIRILA HIV PO SRBIJI: Fatema puštena danas iz zatvora u Požarevcu, utvrđeno da nema sidu

Prostitutka Fatema Alesi (38) iz Jordana, za koju se sumnjalo da je širila HIV po Srbiji i koja je uhapšena pre 20 dana u Beogradu, puštena je danas iz ženskog zatvora u Požarevcu.

Uhapšena prostitutka koja je navodno širila HIV Beogradom i bila sa više od 500 muškaraca, dobila samo prekršajnu prijavu.

Naime, utvrđeno je da Jordanka nema virus HIV, i s obzirom na to da je reč o stranoj državljanki kojoj je izrečena mera zabrane boravka u Srbiji, ona nakon napuštanja zatvora ima rok od 24 sata da napusti državu. U slučaju da to ne uradi i da nastavi sa prostitucijom, biće ponovo poslata kod prekršajnog sudije.

Ukoliko ne bude imala novca da plati još jednu novčanu kaznu, sudija će joj opet izreći zatvorsku kaznu, ali u dužem vremenskom trajanju.

Kako su mediji pisali, Fatema je poslednje vreme boravila oko Glavne autobuske stanice u Beogradu, uglavnom u parku kod Ekonomskog fakulteta, a pre toga je bila u centrima za azil Subotica i Principovac, gde je seksualne usluge pružala migrantima i lokalnim Srbima. Kako su pojedini mediji preneli, pretpostavlja se da je bila sa više od 500 mušterija.

Prilikom potrage i svedočenja migranata, pojedinci su, da bi je zaštitili, izjavljivali su da su je neki drugi migranti ubili da skrenu policiju s traga.

Prostitutku je pronašla žandarmerija, a kako nije imala da plati prekršajnu kaznu, poslata je u ženski zatvor u Požarevcu.

(Telegraf.rs)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker