HTELI DA PREUZMU RESTORAN GORNJAK: Potvrđena optužnica protiv bivšeg inspektora SBPOK

Viši sud u Požarevcu potvrdio je optužnicu protiv inspektora SBPOK Božidara Stolića (36) i još dvojice osumnjičenih koji su prinudom pokušali da preuzmu restoran sa prenoćištem „Gornjak“, pored istoimenog manastira u septembru prošle godine.

Foto: Screenshot

Pored Stolića, za krivično delo prinuda u pokušaju terete se i Slađan Konstantinović, brat zemunca Ninoslava Konstantinovića, i pripadnik BIA Mlađan Klikovac, prenosi Tanjug.

Na rešenje krivičnog vanpretresnog veća požarevačkog Višeg suda o potvrđivanju optužnice, odbrana optuženih je izjavila žalbu, rekla je za Tanjug portparol suda Gordana Vidojković.

O žalbi odluku treba da donese Apelacioni sud u Kragujevcu. Stoliću je 2. februara počelo suđenje pred Specijalnim sudom povodom optužbi da je zloupotrebom službenog položaja odavao informacije o istrazi protiv organizatora i dela pripadnika organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Krivična dela je negirao i najavio da će detaljno izneti svoju odbranu.

On se brani sa slobode, a zajedno sa njim u tom postupku optužen je i Filip Golubović, kojem je, prema optužnici, kao pripadniku Belivukove grupe Stolić dostavljao tražene informacije.

Golubović je od 11. marta na izdržavanju kazne zatvora u Požarevcu, zbog drugog krivičnog dela. Stolić je bio uhapšen 12. juna zbog Belivukove grupe i u pritvoru je bio dva meseca.

Zbog krivičnog dela u Požarevcu uhapšen je sredinom septembra, a krajem decembra mu je ukinut pritvor.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker