E, OVO JE LUDILO MOZGA! Iz Milana poleteli negativni, a u Indiju sleteli svi pozitivni na kovid!

Više od 120 putnika koji su doputovali čarter letom iz Italije u severni indijski grad Amritsar pozitivno je testirano na kovid u sredu.

Foto: Ilustracija/Profimedia

S obzirom da je Italija jedna od „rizičnih“ zemalja koje je identifikovala indijska vlada, svi putnici su morali da prođu obavezni test na kovid. Ali toliko putnika koji su bili pozitivni na testu odjednom je iznenadilo sve.

Iako se tačno vreme leta malo razlikuje prema različitim medijskim izveštajima, mnogi, uključujući “Indija tudej”, izveštavaju da je let IU661, koji je obavila portugalska čarter kompanija “EuroAtlantik ervejz” sleteo u Amritsar u sredu popodne, preneo je “Kurir”. Brzo skeniranje raznih aplikacija za praćenje letova, uključujući Radarbok.com, to potvrđuje.

Avion, “boing 767”, poleteo je iz Milana oko 2:00 sata 5. januara sa 179 putnika, uključujući 19 dece. Po sletanju u Amritsar oko 13:30 posle sedmočasovnog putovanja, od 160 putnika koji ispunjavaju uslove zatraženo je da urade obavezni RT-PCR kovid test. Kada su rezultati stigli, utvrđeno je da je 125 pozitivno na virus.

Juče su indijske vlasti saopštile da je najmanje 13 putnika, koji su bili pozitivni na kovid-19 po dolasku u indijski grad Amritsar, pobeglo iz karantina.

Dok međunarodni putnici koji se na aerodromima testiraju pozitivni kovid-19 testovi nisu neuobičajeni ovih dana, toliko pozitivnih slučajeva sa jednog leta iznenadilo je sve. Prema izveštajima, došlo je do žestoke rasprave između administracije aerodroma i putnika koji su rekli da su svi testovi bili negativni pre nego što su se ukrcali na let u Milanu.

Mnogi su odbijali da veruju da su svi mogli da postanu pozitivni tokom leta. Rođak jednog od putnika ispred aerodroma bio je iznenađen kada je čuo za pozitivan rezultat, napominjući da je obavezno podneti negativan izveštaj o kovidu ne starijim od 72 sata pre ukrcavanja na let u Italiji.

Glavni medicinski službenik Amritsara Čarandžit Sing rekao je da su lokalne vlasti sledile vladine protokole ne dozvoljavajući kućnu izolaciju za međunarodne putnike koji su bili pozitivni. Umesto toga, oni će biti posmatrani i lečeni u bolnici.

“Na današnjem letu svih 125 pacijenata je pozitivno na testu, a prisusutni su državni zdravstveni zvaničnici. Ostalih 35 pacijenata sa negativnim rezultatom savetovano je samokontrolisanje i biće pod nadzorom.

Broj slučajeva kovida u Indiji eksponencijalno se povećao tokom prošle nedelje. Zemlja je prijavila 90.000 slučajeva 6. januara, uz porast u novoj varijanti omikron. Takođe postoji strah da će ovaj najnoviji talas uticati na sektor vazduhoplovstva, kao što su to učinila prethodna dva talasa.

Kao što je ranije primetio Simple Fliing, varijanta omikron nije poremetila praznični saobraćaj u Indiji tokom Božića, sa brojem putnika koji se kreće oko 300.000 svakog dana. Međutim, od utorka se primećuje opadajući trend.

Nagli porast slučajeva uvek je praćen strožim propisima i politikama testiranja na svim aerodromima u Indiji. Zapadni Bengal ovog puta prednjači, zabranjujući letove iz Velike Britanije i ograničavajući domaći saobraćaj u državu iz Delhija i Mumbaja.

Međutim, izveštaji sugerišu da trenutni talas možda nije tako ozbiljan kao prethodni, tako da postoji nada da bi sektor vazduhoplovstva mogao izaći iz njega u relativno boljem obliku.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker