INSPEKCIJA NA TERENU: Ko tapka koverte, kazna od 50.000 do 500.000 RSD!

Tržišna inspekcija je na terenu biće pooštrene kontrole zbog informacija o uličnoj prodaji koverata za nagradnu igru “Uzmi račun i pobedi”.

“Dobili smo informaciju o prodaji koverata i kontaktirali smo tržišnu i komunalnu inpekciju, koja je izašla na teren”, rekao je državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Željko Ožegović.

Ožegović agenciji Beta i dodao da u tim kontrolama nisu pronađene osobe koje prodaju te koverete.

On je istakao i da su skrenuli pažnju inspekcijama u svim gradovima da u okolini pošta pojačaju kontrole, kako se takve situcije ne bi dešavale.

“Ovaj primer pokazuje zašto je toliko važna borba protiv sive ekonomije”, rekao je Ožegović i pozvao građane da prijave slučajeve nelegalne prodaje koverata.

Naglasio je i da su po Zakonu o inspekcijskom nadzoru kazne za neregistrovana lica koja neovlašćeno prodaju robe i usluge od 50.000 do 500.000 dinara.

Mediji pišu da je zbog nedostaka koverata za nagradnu gru u poštama, na ulicama počela nelegalna prodaja po ceni od 50 do 100 dinara. Broj besplatnih koverata koje građani mogu preuzeti u poštama sada je ograničen na tri dnevno.

Slanje koverata sa fiskalnim računima i potvrdama za plaćanje karticama (slipova) za učešće u nagradnoj igri “Uzmi račun i pobedi” počelo je 1. februara i trajaće do kraja marta.

TPKNEWS/Beta

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker