NASTAVLJAJU SA DOBRIM REZULTATIMA: „Georad“ iz godine u godinu sve uspešniji

Od 2004. godine, od kada „Georad“ funkcioniše kao samostalno pravno lice, poslednje tri godine bile su najuspešnije.

Miodrag Stepanović, direktor „Georada“

Privredno društvo za geološka istraživanja i projektovanje „Georad“ iz Drmna, očekuje da tekuću godinu završi sa još uspešnijim rezultatima nego u 2019. godini. Prema rečima direktora ovog društva, dr Miodraga Stepanovića, takva očekivanja baziraju se na već sklopljenim poslovnim ugovorima.

– Prošle godine imali smo bruto dobit od 70 miliona dinara, i ove godine, i pored pandemije, očekujemo za 10 odsto veću dobit od prošle, pa možemo da tvrdimo da, od 2004. godine, od kada „Georad“ posluje samostalno, poslednje tri godine su bile najuspešnije – rekao je direktor i naglasio da da su prošle godine APR i agencije analizom bonitata PD “Georad“ firme na čijem je čelu, na osnovu ukupnih prihoda i iskazane dobiti među Privredim društvima sličnih poslovnih struktura kao što je Georad, svrstali među sto najuspešnijig preduzeća u Srbiji, našta je izuzetno ponosan.

Osim što postižu sve bolje poslovne rezultate, u „Georadu“ dosta i investiraju, ulažu u kupovinu bušećih garnitura i građevinskih mašina. Osim toga, ulažu i u obrazovanje svojih kadrova, preko doškolovavanja i seminara, što se pozitivno odražava i na uspeh preduzeća. U „Georadu“ radi 400 zaposlenih, od kojih je veliki broj diplomiranih inženjera geologije. Ima devet samostalnih službi, tehničkog direktora, dva pomoćnika direktora i prateće službe. Ima i Skupštinu koja broji tri člana i koju postavlja i razrešava Vlada Srbije.

Radnici „Georada“ rade na površinskim kopovima u Kostolcu i Obrenovcu, ali obavljaju poslove i za treća lica. Menandžment preduzeća neprestano radi na podizanju nivoa kvaliteta njihove socijalne i zdravstvene zaštite.

– Za svako novorođeno dete isplaćujemo 95.000 dinara, stipendiramo decu zaposlenih od osnovne škole do fakulteta, dodeljujemo jubilarne nagrade, najviša ide do 380.000 za 40 godina rada, dajemo i zajmove preko Sindikata – , kazao je direktor.

Prosečna zarada u ovom privrednom društvu trenutno iznosi 65.531 dinar.

„Georad“ je osnovan sedamdesetih godina prošlog veka, u sastavu IEK Kostolac, a kao samostalno pravno lice postoji od 2004. godine. Njegov osnivač je Vlada Srbije, a najveći investitor EPS.

– Ovako dobre poslovne rezultate ne bismo imali da nije stabilne finansijske i političke stabilnosti države koju vodi predsednik Aleksandar Vučić, neprikosnoveni politički autoritet. Osim predsedniku Republike i Vladi Srbije, zahvalni smo i EPS-u, na čelu sa direktorom Miloradom Grčićem, jer bez njihove pomoći ne bismo uspešno poslovali – zaključuje Stepanović.

ZAŠTITA NA RADU

Radnici „Georada“ rade u sve tri smene i njihova radna mesta su rizična. Međutim, zahvaljujući odličnom sprovođenju zaštite na radu, za poslednje tri godine bile su samo tri lakše povrede.

DONACIJE

Kao društveno odgovorna firma, „Georad“ pomaže i širu zajednicu. Opštoj bolnici u Požarevcu donirali su dva milioan dinara, a po milion dinara Institutu za onkologiju i radiologiju i „Torlak“.

M. Veljković

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker