OLUJA PROTUTNJALA BANATOM: Vetar čupao drveće iz korena i rušio krovove (FOTO)

Jako nevreme, sa kišom, snažnim vetrom, a potom i gradom zahvatilo je protekle noći, nešto posle dva sata ujutro, okolinu Kikinde, najviše Bašaid.

Foto: Goran Birimac

U tom selu oluja je čupala drveće iz korena, rušila terase i krovove kuća, a u pojedinim domaćinstvima stradali su pomoćni objekti. U ovom mestu i u susednom naselju Bikač tokom noći i sve do prepodneva narednog dana nije bilo ni struje. Tokom nestanka radili su agregati kako proizvođačima mleka ne bi nastala velika šteta.

– Posledice nevremena vidljive su na svakom koraku, na ulici je vetar polomio drveće i velika stable čupao čak iz korena. Porušeni su crepovi sa krovova, oštećeni su krovovi, a neki pomoćni objekti u ekonomskim dvorištima su porušeni – opisao je Imre Kabor, član Gradskog veća u Kikindi , koji je u utorak ujutro obišao naselja Bašaid i Bikač.

Nevreme u Bašaidu počelo je oko 2,30 ujutro, a sat kasnije zahvatilo je i Kikindu, ali mnogo manje, pa u gradu nije bilo vidljivih posledica, kao u pomenutom selu. Meštani Bašaida su već ujutro počeli da sklanjaju polomljeno drveće.

– Najpre je počala jaka grmljavina, a onda je usledila velika oluja. Porušila je drveće, zidove i ograde, šupe, nije bilo struje, a tek ujutro je sve to bilo vidljivo. Ne bi bilo dobro da je trajalo duže – objašanja Goran Birimac iz Bašaida, fotograf koji beležo sve događaje u svom selu, pa su i posledice olujnog nevremena najbolje vidljive na njegovim snimcima.

I prošle nedelje je nevreme zahvatilo Kikindu, a najviše štete bilo je u Banatskoj Topoli, pa je gradonačelnik Kikinde Pavle Markov, proglasio vanrednu situaciju u tom selu, jer su meštani pretrpeli veliku štetu na povrtnjacima, vinogradima i njivama.

(Tpknews.com/Novosti)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker