POSLEDICE SAOBRAĆAJNOG UDESA: Lider „Iskoraka“ dr Zvonimir Blagojević ostaje bez nožnog palca?

Odbornik Skupštine grada Požarevca i lider udruženja građana „Iskorak“ dr Zvonimir Blagojević, koji je minule subote vraćajući se sa moto-skupa održanog u Gornjačkoj klisuri, u oštroj krivini kod sela Leskovac, opština Petrovca na Mlavi, doživeo saobraćajnu nezgodu zadobobviši tešku povredu stopala leve noge, u sredu je sa odeljenja ortopedije požarevačke bolnice prebačen na ortopedsku kliniku „Banjica“, gde se lekari te eminentne klinike bore da mu spasu palac leve noge.

Sam Blagojević svestan da može da dođe da mu se amputira palac kaže da su lekari u Požarevcu učinili sve da mu saniraju povrede, ali da je došao na Banjicu, u našu najbolju ortopedsku kliniku, gde se nada da će mu lekari sa te klinike spasiti palac.

– Povređeni palac je u dosta teškom stanju. Sav je modar i smrskan od udarca automobila koji me je udario u krivini, na moju stranu. Iako sam ja moj motor marke „Dukati“, koji je u krivini ušao sa minimalnom brzinom, usmerio do same ograde, nisam mogao da izbegnem udarac, i „Reno Megan karavan“, me je farom za magle pogodio u stopalo leve noge. Ja sam preleteo preko motora i pao na zemlju. Dobro sam se ugruvao, ali teže povrede su se desile na mom stopalu – smireno priča Blagojević potpuno svestan situacije u kojoj se nalazi.

On je najavio mogućnost da ako terapije koje prima na Banjici ne urode plodom, da mu se amputira palac leve noge.

– Pored svih terapija radiće mi se terapija i u hiperbaričnoj komori. Nakon te terapije, sledeće nedelje konzilijum lekara doneće konačnu odluku o sudbini mog palca leve noge – ne napuštajući ga optimizam i vedar duh priča dr Blagojević dodajući da je mogao i još gore da prođe, čak da izgubi i glavu.

Povreda dr Blagojevića izazvala je veliku pažnju požarevačke javnosti, koja mu pruža punu podršku i veliku želju da se što pre oporavi i vrati u Požarevac, da nastavi da radi tamo gde je stao.

TPKNEWS / M.Veljković

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker