KILOMETARSKE KOLONE: Poslednji vikend u avgustu donosi nove gužve širom Srbije! (VIDEO)

Na izlazu iz zemlje ka Mađarskoj na Horgošu putnička vozila čekaju oko dva sata, a na ostalim prelazima zadržavanja za putnička vozila ovoga jutra su oko 30 minuta, saopštio je AMSS.

Očekuje se i danas pojačan intenzitet saobraćaja i duža zadržavanja i gužve na mnogim deonicama u Srbiji, pa tako i na naplatnim rampama i graničnim prelazima.

U danima vikenda najopterećeniji prelazi su Horgoš i Batrovci, jer strani državljani najčešće koriste ove prelaze na putu ka zemljama zapadne Evrope.

Zato je naša preporuka da se koriste alternativne prelaze.

Preporuka za ulazak u Mađarsku je GP Bački Breg koji je zapadnije od Kelebije i Horgoša, otvoren je 24 sata, a put do njega vodi preko Sombora. Na njemu se retko kada čeka duže od 30 minuta.

GP Kelebija je otvoren 24h za sve državljane, a na ovom prelazu trenutno su zadržavanja do 30 minuta.

Na manjim prelazima zadržavanja su takođe promenljiva, a GP Bački Vinogradi, Đala, Bajmok i Horgoš II otvoreni su od 7-19 sati.

Sa Hrvatskom koristite GP Šid, ali se i na ovom prelazu, u cilju rasterećenja GP Batrovci, često stvaraju kolone, pa savetujemo korišćenje GP Sot, Ljuba, Neštin ili Bačka Palanka na kojima su zadržavanja kraća.

Na naplatnoj rampi Sirig u toku dana mogu se beležiti duža čekanja u pravcu ka Subotici, dok se za sada čeka oko 10 minuta, a isto vreme zadržavanja očekuje vozače i na ostalim frekventim stanicama.

Saobraćaj se trenutno odvija bez zastoja i posebnih prekida uz povojne vremenske prilike koje doprinose dobrim uslovima za vožnju, saopštio je AMSS.

TPKNEWS/AMSS

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker