ARRIVA LITAS RADIKALIZUJE OBUSTAVU: U ponedeljak celodnevna obustava saobraćaja u Požarevcu

Zaposleni kompanije Arriva su uz podršku menadžmenta, u petak 25. septembra održali jednočasovnu obustavu saobraćaja u svim gradovima u kojima posluju u Srbiji.

U kompaniji Arriva Litas, najavljuju celodnevnu obustavu saobraćaja za ponedeljak 28. septembar 2020. godine, s obzirom da ponovo niko od nadležnih isntitucija, niti organa Republike Srbije, nije reagovao na upozorenje i apel ove kompanije .

– U ponedeljak 28. septembra 2020. godine u trajanju od 4:30 d0 22:00 časova Arriva Litas će obustaviti celokupan gradsko-prigradski saobraćaj na teritoriji grada Požarevca i deo Srbije. Svi međumesni polasci koji u svojim redovima vožnje imaju stanicu Požarevac neće primati niti dovoziti putnike u Požarevac (neće prolaziti kroz Požarevac) – , kažu za TPKNEWS iz kompanije Arriva Litas.

U ovoj kompaniji još ističu da Autobuska stanica u Požarevcu u tom periodu takođe neće raditi, niti će se prodavati karte za druge prevoznike.

Zbog navedenih obustava saobraćaja oko 5.000 putnika će u ponedeljak 28. septembra ostati bez prevoza.

Podsećamo, ova odluka za radikalizacijom protesta doneta je nakon niza neregularnosti tokom tenderskog procesa s obzirom da je dokumentacija u suprotnosti sa javno objavljenom studijom o saobraćaju i sa projektom javno privatnog partnerstva odobrenog od nadležnog organa, a najpre zbog toga jer je kreiran samo za jednog ponuđača koji jedini u Republici Srbiji poseduje 25 vozila sa pogonom na komprimovani prirodni gas a mlađih od 9 godina.

– Svesni smo da će ovo izazvati negodovanje korisnika I putnika I unapred se izvinjavamo. Zbog neprijatnosti koje će imati molimo sve putnike za razumevanje . Aktivnosti koje preduzimamo, javni protesti, apeli koje šaljemo nadležnim organima, obraćanje medijima i prekid saobraćaja nisu isključivo u interesu Arriva Litas I zaposlenih u kompaniji već u krajnjoj linijji i lokalne zajednice kao i građana koji u njoj žive – , naveli su u kompaniji.

– Na prvom mestu mislimo na naše zaposlene ali takođe nastojimo da dostojanstveno odbranimo integritet naše kompanije. Nećemo dozvoliti rušenje sedamdesetogodišnje tradicije, otpuštanje stotine radnika, kao ni povlačenje, napominjemo, stranog investitora, vlasnika Arriva Litas iz Srbije – , poručuju iz kompanije.

Sugrađani i putnici se mogu detaljnije informisati preko info centra Arrive na telefone 0800 101 012 i 062 8800013.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button
Close
Close

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker