HUMANO HVATANJE PASA: Angažovana šinterska služba, počelo hvatanje pasa lutalica u Velikom Gradištu (FOTO/VIDEO)

Opština Veliko Gradište dala je saglasnost firmi „Avenija MB“ da počne uklanjanje pasa lutalica sa ulica i njihovo humano zbrinjavanje, čiji se broj značajno povećao poslednjih meseci.

Foto: Screenshot facebook

Ova firma odabrana je u postuku javne nabavke koju je raspisala opština Veliko Gradište, i nakon ispunjenih svih administrativnih uslova u vezi sa potpisivanjem ugovora ona je izašla na teren.

Predsednik opštine Dragan Milić povodom početka uklanjanje pasa lutalica sa ulica Velikog Gradišta u telefonskom pozivu rekao je za TPKNEWS:

–  S jedne strane, pred nama je period lepog vremena, a kao što je mnogima dobro poznato, Veliko Gradište pored Srebrnog jezera je velika turistička destinacija mnogih turista i zbog toga je u ovom periodu sve više šetača na ulicama. Njihova bezbednost i bezbednost naših sugrađana i dece je vrlo važna. S druge, prošle godine ili bolje rečeno prošlih godina, iz budžeta opštine su za naknadu štete zbog ujeda pasa otišle ogromne pare. Samo iz male opštine kao što je Veliko Gradište prošle godine je isplaćena suma veća od 3 milion dinara. Ima opravdanih nadoknada, a ima i zloupotreba. Sve opštine imaju isti problem i on se mora rešavati – kazao je predsednik opštine Dragan Milić.

Vreme je da se problem velikog broja pasa lutalica na ulicama Velikog Gradišta i u naseljima reši.

Sa druge strane, i pored angažovana šinterske službe, trovanje pasa u Velikom Gradištu i na Srebrnom jezeru je nastavljeno.

“PUŽ pomoć ugroženim životinjama VelGradište” jutros je na svojoj fejsbuk stranici objavilo snimke i fotograije masovnog trovanja pasa na Srebrnom jezeru.

Kako su rekli iz Udruženja “PUŽ”, policija koju su pozvali nakon dojave građana, izašla je na lice mesta uradila slike i uviđaj i sav prikupljeni materijal je predat javnomm tužiocu, to nam je potvrdio i predsednik opštine Dragan Milić.

TPKNEWS

PROČITAJ I

Jedan komentar

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker