DRUGO IZDANJE: Na Srebrnom jezeru počinje takmičenje na otvorenim vodama

Na Srebrnom jezeru, u nedelju, 4. septembra, u 10 časova, počinje drugo izdanje plivačkog takmičenja na otvorenim vodama pod nazivom „Srebrno jezero otvorene vode 2022″.

Foto: Srpski Savez Plivanja na Otvorenim Vodama

Ovaj skup je uvršten u kalendar takmičenja Plivačkog Saveza Srbije u 2022. godini.

Na programu su revijalne trke na 50, 100 i 200 metara za najmlađe plivače, zatim trka na 300 metara za paraplivače i glavne trke na 1 kilometar, 3 kilometra i 5 kilometara koje su ujedno i šampionat Super lige otvorene vode Srpskog saveza plivanja na otvorenim vodama, kao i Prvenstvo plivačkog saveza Centralne Srbije na 3 kilometra i 5 kilometara.

Za pobednike muške i ženske kategorije u trci na 5 kilometara novčane i robne nagrade. Obaranje rekorda staze na 3 kilometra iz 2018. godine takođe se nagrađuje novčanom nagradom.

Stazu plivanja obezbeđuju spasilački tim i ronioci. Na obali dežura vozilo Hitne medicinske pomoći i tim požarevačkog Crvenog krsta, kao i licencirano fizičko – tehničko obezbeđenje koje će brinuti da sve protekne u najboljem redu. U svojstvu sudija angažovani su prestavnici Plivačkog saveza Srbije.

Organizator takmičenja je Granski plivački savez Srpskog saveza plivanja na otvorenim vodama, sa sedištem u Požarevcu, a tehnički organizatori su plivački klubovi “Tri Swim” i “Delfin 012” iz Požarevca.

Do sada je za učestvovanje u revijalnim trkama prijavljeno više od 30 plivača mlađeg i starijeg školskog uzrasta, dok se za glavne trke prijavilo više od 50 plivača.

Cilj organizovanja ovakve sportske manifestacije su razvoj i omasovljenje plivačkog sporta u Centralnoj Srbiji, sa posebnim akcentom na Braničevski okrug.

Plivači maratonci na poklon dobijaju majicu sa logoom trke, a nakon isplivane trke originalnu finišersku medalju.

(Tpknews.com/S.A.)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker