USVOJEN IZVEŠTAJ O RADU: U Malom Crniću održana sednica Izvršnog odbora Nacionalnog Saveta Vlaha

U Malom Crniću je održana sednica Izvršnog odbora Nacionalnog Saveta Vlaške Nacionalne Manjine kojom je predsedavao Radiša Dragojević.

Foto: Promo

Prisutne je pozdravio predsednik opštine Mališa Antonijević koji je istakao da u opštini Malo Crniće od ukupno devetnaest, u četiri naselja žive pripadnici vlaške nacionalne manjine. Antonijević je rekao, takođe, da sve nacionalnosti skladno žive u ovoj opštini.

Sednici Saveta su prisustvovali i zamenik predsednika opštine Daniel Surdulović i predsednica Skupštine Goranka Stević.

Izvršni odbor je usvojio Izveštaj o radu između dve sednice, doneo je zaključke po neutemeljenim zahtevima nevladine organizacije iz Negotina i Zaključak da se intenziviraju procesi u obaveštavanju i obrazovanju, očuvanju nacionalne kulture, jezika i običaja Vlaha.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

4 Komentari

  1. Treba smeniti predsednika Nacionalnog saveta Vlaha Novicu Janosevica jer nista nije uradio za Vlahe. Treba da ga je sramota jer je ispolitizovao ceo savet u politiku naprednjaka

  2. Veliki je uspeh ovog nacionalnog saveta je taj što pojedinci imaju debele plate i te su pare sa grbača ovog naroda. Kada bi se te funkcije obavljale volonterski možda bi i imale svoju svrhu, ovako svrhu ima samo Janošević i još neko pored njega.

  3. Voleli bi da saznamo koji su izveštaj o radu usvojili kada jednostavno nisu radili baš ništa? To dobro znaju i ptice sa grane, a kamoli mi Vlasi.

  4. Grupa naprednih-radikala maskirani u odore tz.vlaha, bruka i sramota srbistana. Takvi su samo sluge diktatora nam njinog i troškaju novce uzalud. Bedak, nema nam spasa

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker