RADNICI FIJATA BLOKIRALI GAZELU: Rešeni su da ostvare svoje zahteve! (VIDEO)

Radnici kragujevačkog “Fijata“ blokirali su u 13:10 auto-put kod Centra “Sava” u Beogradu u oba smera.

Foto: Tanjug

Deo radnika kragujevačkog “Fijata” je sa nekolika autobusa stigao na protest u Beograd. Kako kažu, odlučili su da blokiraju Gazelu. U Beogradu su im se pridružili aktivisti organizacije Zajedno.

Skup nadzire uniformisana policija i policija u civilu, a za sada nema incidenata, prenosi Fonet. Kako javlja reporter RTS-a, deo radnika “Fijata” planira da tu ostane do 17 sati.

Nezadovoljni su jer i dalje nemaju odgovore na pitanja o broju prijavljenih radnika za rad u inostranstvu i zvaničnoj ponudi za one koji se nisu odlučili na taj korak ili će biti proglašeni tehnološkim viškom.

Iako je ih predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić juče pozvala na nastavak pregovora, predstavnici sindikata i radnika kragujevačke fabrike automobila kažu da nisu uspeli da usaglase termine sastanaka sa njom i ipak se otisnuli na put iz Kragujevca za Beograd.

Predsednik Samostalnog sindikata FAS Saša Đorđević rekao je ranije danas da se nadaju da će dobiti odgovore.

“Moramo da ih dobijemo, jer ovi ljudi koji su iza nas u autobusima moraju da odu tamo, moraju da dobiju informacije i moraju da znaju šta će da rade u narednim danima i sa svojom sudbinom”, poručio je Đorđević.

Jedan od predstavnika radnika “Fijata” Đorđe Milojević kaže da ovog puta traže da im se obrati predsednik Vučić.

“Predsednik države nek nam se lično obrati, nek nas pozove da nam da pisane garancije da se naši zahtevi ispunjavaju”, rekao je Milojević.

(Tpknews.com/RTS)

PROČITAJ I

2 Komentari

  1. Ceo Kragujevac je glasao za Vučića i treba da ostanu bez posla,jeste da zvuči brutalno ali previše su verovali ovoj vlasti a ko im veruje ne piše mu se dobro.

    1. Vreme je da se u Srbiji ujedine svi radnici i izbore za svoja prava, jer da nije radnika ne bi bilo ni gazda. Radnici treba da budu svesni da se bez njih ne može i da više cene sebe. A za glasanje Vučića tek nam sledi pakao. On je osoba koju osim vlasti i gomilanja bogatstva ništa drugo ne interesuje. Da prezire sirotinju je opšte poznato.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker