EKSPLOATACIJA ISTOČNE SRBIJE: Beograd odobrio “Ziđin majningu” izgradnju još jednog rudnika bakra i zlata

Ministarstvo rudarstva i energetike izdalo je rešenje kojim se kompaniji „Ziđin majning“ odobrava izgradnja rudarskih objekata i izvođenje rudarskih radova za rudnik bakra i zlata „Čukaru Peki“.

Foto: N1

Kako piše portal B92, rudarskim projektom predviđena je godišnja proizvodnja od 3,3 miliona tona rude bakra i zlata, a eksploatacione rezerve iznose 36.990.000 tona rude.

Ukupna vrednost investicija na projektu „Čukaru Peki“ iznosi 474 miliona evra, dodaje se u saopštenju pomenutog ministarstva.

„Otvaranjem ovog rudnika, koje je planirano u poslednjem kvartalu 2021. godine, Srbija će postati drugi proizvođač bakra u Evropi, posle Poljske, a njeno učešće u proizvodnji ove rude povećaće se sa sadašnjih pet na 18 odsto“, zaključuju u resornom ministarstvu.

PROČITAJ I

3 Komentari

  1. Eto odakle pare Vučiću da kupuje narodne glasove. Zadužuje Srbiju kod Kineza da bi nam oni na kraju uzeli ne samo rudna bogatstva već i pola Srbije. Pa glasajte i dalje za SNS i polako umirite od otrova iz rudnika. To ste svojim glasovima izglasali.

    1. Ne vredi Azra, ne razume narod to. Ja sam pričao pred svake izbore i iznosio nepobitne činjenice, a mnogi su me gledali kao ludaka. Sada sam prestao. Živim u inostranstvu i gledam svoja posla, a narod ima vlast kakvu i zaslužuje.

  2. Srbija je postala Kineska prćija. Očigledno da se Vučiću sviđa stepen demokratije i vladavina prava u Kini pa je rešio da isto to sprovede u Srbiji. Narod ćuti a on tera po svome

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker