GREŠKA MEDICINSKE SESTRE: 600 beba u GAK „Narodni front“ dobilo fiziološki rastvor umesto BSŽ vakcine

Umesto BSŽ vakcine, 600 beba u GAK Narodni front u Beogradu dobilo je fiziološki rastvor, saopštila je novopostavljena ministarka zdravlja Danica Grujičić.

Foto: Ilustracija

Ministarka Danica Grujičić je održala vanrednu konferenciju za navinare na kojoj je saopštila da je 600 beba u GAK Narodni front u Beogradu dobilo fiziološki rastvor umesto BSŽ vakcine, javio je RTS.

Danica Grujičić je rekla da zbog velikog propusta 600 beba nije dobilo BSG vakcinu.

– Zapravo primili su samo rastvor kojim se rastvara supstanca. U tom fiziološkom rastvoru nije bilo nikakvih materija, ali deca su bezbedna. Nije se zakasnilo sa vakcinacijom, budući da do 12. meseca može da se primi vakcina. Inspekcija je utvrdila da su institucije radile kako treba, to je vakcina koja se prima svugde u svetu. Torlak je proverio vakcine, ali zabuna je bila je u tome što su se u jednoj kutiji bili i rastvor i aktivna supstanca – , rekla je ona na konferenciji za medije, prenela je Nova.rs.

Istakla je da je grešku napravila medicinska sestra, kao i da je direktor GAK „Narodni front“ ponudio ostavku, ali da ona nije prihvaćena.

Ukazala je i da su određena tri lekara koja će se pobrinuti da vakcinacija protekne kako treba.

Dodala je da je napravljen spisak dece, odnosno beba u bolnici „Narodni front“, koji će u narednim mesecima dobiti vakcinu. Ponovila je da su deca bezbedna.

– Veliki je to propust, ali nijednog trenutka nije bio ugrožen život dece. Nema razloga da se stvara panika – , istakla je ona.

Iako je ovo bilo prvo obraćanje nove ministarke Danice Grujičić, predstavnici medija pokušali su da u skladu s tim postave pitanja oko ključnih izazova u mandatu ministarke Grujičić.

Umesto odgovora, novinari su dobili kratko „hvala“ što su došli na konferenciju, čime je ona završena.

– Vinovnici će biti kažnjeni. Na sreću, niko nije medicinski ugrožen, a sva deca će biti vakcinisana – , rekao je Blicu izvor iz Fronta.

Kako navode u GAK Narodni front, BSŽ vakcinu nisu primila deca koja su otpuštena sa ove klinike od 16. septembra do 10. oktobra 2022. godine.

(Tpknews.com/Mediji)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker