SEDAM MESECI ROBIJE: Mrtav pijan sekirom pretio bivšem šuraku da će da ga ubije

Na predlog Osnovnog tužilaštva iz Velikog Gradišta napravljen je sporazum o priznavanju krivice sa Vladanom Miloševićem (45) iz Kasidola, opština Požarevac kojim se osuđuje na sedam meseci efektivno zatvora, zbog krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti.

Osnovni sud u Velikom Gradištu

Istim sporazumom određena mu je mera zabrane prilaska oštećenom Veljku Pavloviću (22) iz Sirakova u trajanju od tri godine. Ujedno mu je tim sporazumom oduzeta sekira kao predmet izvršenja krivičnog dela I naloženo da plati troškove obaveznog branjenja u iznosu od 13.000 dinara, dok je oštećeni upućan na parnicu.

Milošević je pomenuto krivično delo počinio 06. Novembra, oko 00:40 časova, kada je u vidno alkoholisanom stanju došao ispred kuće Veljka Pavlovića u Sirakovu, opština Veliko Gradište, sa sekirom u ruci. Vitlajući sekirom ispred ulazne kapija pozivao je Veljka da izađe iz kuće, koji mu je inače bio bivši šurak, I pretio mu je da će da ga ubije I da će da razvali ulazna vrata. Srećom, ukućani su pozvalu policiju koja je u rekordnom vremenu došla I uhapsila nasilnika, sprečivši ga da ostvari svoje namere. Njemu je određeno policijsko zadržavanje u trajanju od 48 sati. Nakon isteka zadržavanja predat je Osnovnom tužilaštvu u Velikom gradištu gde je saslušan. On je priznao delo zašta se tereti pravdajući se da je bio pijan. Alkotestiranjem je utvrđeno da je u trenutku izvršenja krivičnog dela imao 3,18 promila alkohola u krvi.

Inače, Milošević je prošle godine zbog naislja koji izvršio nad tadašnjim šurakom Veljkom Miloševićem bio osuđen na šest meseci kućnog zatvora I na godinu dana zabrane prilaska oštećenom, što je ovaj tu zabranu prekršio I ponovo napao bivšeg šuraka. Tužilaštvo mu je ponudilo sporazum o piznanju krivice, što je ovaj uz saglasnost svog branioca prihvatio, kojim je osuđen na sedam meseci efektivnog zatvora.

M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker