POČELA IMUNIZACIJA U POŽAREVCU: Kao primaran građanin gradonačelnik se prvi pelcovao!

Počela je imunizacija građana na teritoriji Grada Požarevca a među prvim primaocima vakcine bio je i gradonačelnik Saša Pavlović.

Foto: Promo

U utorak je u Požarevac stigao prvi kontingent kineskih vakcina od 3.600 doza koje su predviđene za Braničevski i Podunavski okrug. Od toga je 990 doza predato Domu zdravlja Požarevac za imunizaciju građana sa teritorije Grada Požarevca i Gradske opštine Kostolca.

Imunizacija je počela na dve lokacije u Gradu Požarevcu i jednoj u Kostolcu sa ukupno šest ekipa. U Požarevcu jedan punkt je u Medicini rada a drugi za osobe sa invaliditetom u Domu zdravlja dok je u Kostolcu punkt u Medicini rada.

Ovim povodom medijima se obratio gradonačelnik Grada Požarevca Saša Pavlović koji je pozvao građane da se vakcinišu i time daju svoj doprinos u borbi protiv virusa Covid-19.

– Danas imamo 200 lica koja će primiti prvu dozu kineske vakcine, to su po prioritetu starija lica. Građani koji se nisu prijavili na portalu E-Uprave takođe mogu da dođu na punktove da se vakcinišu. Da podsetimo imunizacija zdravstenih radnika je otpočela već “fajzerovom” vakcinom i biće nastavljena u narednom periodu, ukupno 171 zdravsteni radnik se vakcinisao kao i 14 lica u staračkom domu. Kol centar poziva građane koje su se prijavili za vakcinaciju oko dogovora termina za vakcinaciju – rekao je gradonačelnik Grada Požarevca Saša Pavlović.

Potom je u prostorijama medicine rada i sam primio vakcinu, kako bi dao primer građanima.

Direktorka Doma zdravlja Požarevac dr Snežana Stojković takođe je pozvala građane da se vakcinišu i time daju svoj doprinos u borbi protiv virusa Covid-19. Ona je dodala da se imunizacija obavlja od 8 do 15 časova na svim punktovima.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker