GODINU DANA ROBIJE ZA BLUDNOG POPA! U zaključanoj crkvi polno uznemiravao devojčicu (14)!

Pravoslavni sveštenik Janko Cicka iz Bele Crkve osuđen je prvostepenom presudom na godinu dana zatvora zbog polnog uznemiravanja 14-godišnje devojčice D. M. iz istog mesta.

Foto: Privatna arhiva

Kako saznajemo, Osnovni sud u Vršcu je zbog ovog krivičnog dela svešteniku izrekao i meru zabrane komunikacije, kao i prilaska na manje od 300 metara oštećenoj devojčici, njenoj kući i školi koju pohađa, u trajanju od tri godine.

– Navedena presuda još nije pravosnažna. Postupak se trenutno nalazi u fazi izrade pismenog otpravka presude – saopšteno je iz vršačkog suda.

Ovom presudom potvrđeno je da je Cicka 3. januara 2023. godine, u ispovedaonici hrama Svetih apostola Petra i Pavla u Beloj Crkvi, neprimereno dodirivao maloletnicu po grudima i međunožju, govoreći joj da „to žene vole“. Sve to se događalo u zaključanoj crkvi, nakon večernje liturgije.

Taj slučaj policiji je prošle godine prijavila devojčicina majka S. M., koja je u međuvremenu preminula. Ona je „Novostima“ tada ispričala i da je Cicka njenoj ćerki, pre sramnog čina, više puta u ispovedaonici pričao o muško-ženskim odnosima, o tome „kako muški polni organ ulazi u ženski, kako žene to izluđuje i da će se njoj to svideti kada poraste“.

Majka je objasnila da se devojčica, koja sada ima 15 godina, privolela crkvi otkako joj se stric zamonašio, te da tog 3. januara nije prvi put bila sama u crkvi, bez roditelja.

Te njene optužbe su, međutim, izazvale pravu buru u lokalnoj javnosti i podelu među vernicima. Dok su pojedinci njenoj porodici pružali podršku, većina ih je zbog toga javno osuđivala, jer je Cicka slovio za omiljenog sveštenika.

Organizovali su se na društvenim mrežama, a okupili su se i ispred zgrade Osnovnog javnog tužilaštva u Vršcu kada je prota trebalo prvi put da bude saslušan, kako bi mu pružili moralnu podršku.

(Tpknews.com/Informer)

PROČITAJ I

Jedan komentar

  1. Popovi su postali najgori šljam. Ljudi su bili samo za vreme Tita, jer je tada trebalo hrabrosti, da neko ide u bogosloviju. Upisivali su se oni, koji su stvarno verovali u Boga. Danas je novac i nerad glavni motiv, da se upiše bogoslovija. Odavno sam prestao da idem u crkvu i da pozivam popa, da mi sveti vodicu za slavu.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker