PRONAĐI ME! Nestala dvogodišnja devojčica u okolini Bora

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je u utorak u prigradskom naselju Banjsko polje kod Bora. Prvi put u Srbiji pokrenut je sistem PRONAĐI ME! Na terenu je policija sa psima, kao i vatrogasci-spasioci, pripadnici GSS i brojni građani. U potrazi za devojčicom koriste se i dronovi sa termovizijskim kamerama.

Foto: Pronadjime.mup.gov.rs

Danka je nestala u utorak u 13:45 u naselju Banjsko polje (grad Bor). Smeđe je kose, braon očiju, visine je oko 85 centimetara, na sebi je u trenutku nestanka imala ljubičaste pantalone, maslinasto zelenu jaknu, crne patike i kosu vezanu u rep.

Ukoliko imate informacija, javite policiji na broj telefona 192.

Na terenu su policija, vatrogasci, dobrovoljno vatrogasno društvo i pripadnici Gorske službe spasavanja. Akciji su se priključili i građani Bora, prijatelji i porodica nestale devojčice.

Devojčica je nestala na nepristupačnom terenu, obraslom gustom šumom. Tokom popodneva podignuti su i dronovi sa termovizijskim kamerama.

Kiša koja trenutno pada u tom delu zemlje dodatno otežava potragu.

U Srbiji je prvi put pokrenut sistem PRONAĐI ME! koji je namenjen za hitno obaveštavanje javnosti u slučaju nestanka maloletnog lica, koji će omogućiti brzu distribuciju informacija svim građanima preko entiteta nadležnih za informisanje javnosti, kada policija proceni da bi objavljivanje ove informacije u javnosti doprinelo pronalasku deteta.

Hitno obaveštavanje podrazumeva slanje poruke o nestanku maloletnog lica sa svim relevantnim informacijama i to prekidom TV i radio programa, slanjem SMS-a svim građanima preko njihovih mobilnih operatora, prikazima na ekranima na auto-putu, aerodromima, železničkim i autobuskim stanicama.

(Tpknews.com/Amber Alert)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker