NOVA INVESTICIJA: Potpisan Ugovor o izgradnji novog vrtića u Petrovcu na Mlavi

U Ministarstvu prosvete danas su svečano potpisani ugovori o finansiranju i izgradnji novog vrtića u Petrovcu na Mlavi. Ugovore su potpisali v.d. ministra prosvete Đorđe Milićević, predsednik opštine Duško Nedinić i izvođač radova.

Foto: Promo

Za izgradnju novog objekta u Petrovcu na Mlavi, površine preko 1350 metara kvadratnih kojim će biti obezbeđeno 200 novih mesta za decu u vrtićima Ministarstvo prosvete je izdvojilo više od 184 miliona dinara.

,,Ulaganje u izgradnju predškolskih ustanova i povećanje obuhvata dece predškolskim vaspitanjem i obrazovanjemje prioritet i strateško opredeljenje Ministarstva prosvete. Podrška razvoju i vaspitanju dece od najranijeg uzrasta je vrlo bitna za srećno detinjstvo i predstavlja temelj za njihovo dalje obrazovanje i budućnost. Upravo zato kroz projekat Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje vrlo posvećeno radimo na tome“, izjavio je v.d. ministra prosvete Đorđe Milićević.

Planirani završetak radova na izgradnji novog objekta je 12 meseci od početka radova.

„Neizmerno smo srećni i zahvalni za ovu investiciju koja je od nemerljivog značaja za sadašnjost, ali i budućnost Petrovca na Mlavi. Veliku zahvalnost dugujemo Ministarstvu prosvete sa kojim rame uz rame vodimo borbu za unapređenje uslova za naše najmlađe i najvažnije sugrađane, jer bez zdravog i bezbednog odrastanja i adekvatnog obrazovanja, nema ni budućnosti opštine Petrovac na Mlavi, a ni naše države. Realizacijom ovog projekta rešićemo decenijski problem sa listama čekanja za upis dece u predškolsku ustanovu“, rekao je predsednik opštine Petrovac na Mlavi, Duško Nedinić.

Ministarstvo prosveteu okviru projekta Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje, a uz podršku Svetske banke i u saradnji sa lokalnim samoupravama, gradi nove i dograđuje postojeće vrtiće i vrši adaptaciju i prenamenu objekata. Ovim se obezbeđuje oko 11.000 novih mesta za decu u vrtićima.

Osim proširenja kapaciteta i povećanja obuhvata, ovaj Projekat posebnu pažnju posvećuje i unapređenju predškolskog vaspitanja i obrazovanja kroz uvođenje Novih osnova programa, kao i znanja i veština stručnih kadrova kroz mentorsku podršku i obuke za oko 12.000 vaspitača. Bitan aspekt Projekta je i komunikacija i podrška porodicama sa malom decom, a posebno porodicama iz osetljivih društvenih grupa.

(Tpknews.com)

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker