GDE ĆE VAM DUŠA VRCANI?! Otimaju manastirski konak, izvor vode i decu ometenu u razvoju! (VIDEO)

Manastir sveta Petka Izvorska kod Paraćina je poznat po lekovitom izvoru svete Petke i po izuzetnim monahinjama, koje tradicionalno po promislu Božijem brinu o deci sa posebnim potrebama, bez roditeljskog staranja. Dakle, o najtežim slučajevima jer je među njima i mnogo invalida. Međutim, neko je odlučio da tome dođe kraj!

Screenshot

– Monahinje manastira sveta Petka Izvorska kod Paraćina su dobile obaveštenje episkopa braničevskog Ignjatija da će doći službe da im otmu štićenike o kojima brinu i da ih razbacaju ko zna gde i u koje domove, a potpisao je i da manastirski konak bude oduzet od manastira i da se tu pravi fabrika vode za Vučićeve Arape i ko zna koga! Ovo je veliki zločin, neviđen zločin, strašne stvari! Vladika Ignjatije nema pravo to da radi, nema blagoslov od Boga, nije on vlasnik onoga što je Bogu posvećeno nego je dužan da to čuva. Nema pravo da daje bandi koja je rasprodala celu zemlju, ko je njemu dao pravo da razdvaja tu ljubav monahinja i njihovih štićenika koji znaju samo za njih!? Monahinje sa puno ljubavi brinu o više od 70 štićenika, to su deca invalidi o kojima u ovom manastiru tradicionalno brinu još od 1945. godine! Monahinje su od Boga dobile promisao da brinu o njima i tako je bilo sve do danas kada je banda koja je rasprodala sve i ruga se veri i tradiciji, odlučila da tu tradiciju prekine – , priča monah Antonije.

Generacije i generacije dece sa teškoćama u razvoju monahinje podižu uz mnogo ljubavi i brige, mnogo štićenika je tu ostalo i pošto je odraslo jer o njima nije imao ko da brine. Počelo je tako što je odmah nakon rata 1945. godine manastir preuzeo brigu o ratnim siročićima bez igde ikoga, ali ubrzo su državni kadrovi odlučili da mogu da „zadrže“ samo bolesnu decu o kojoj je i najteže brinuti i zdravu decu su odveli.

Velika je ljubav između monahinja i štićenika, što se vidi iz brojnih TV reportaža napravljenih do sada, bukvalno ih doživljavaju kao majke jer za druge ne znaju. Štićenici su navikli i jedni na druge. Gde će ta deca i odrasli (koji su i dalje deca) završiti ako ih odvedu iz manastira? Monahinje čak ni to ne znaju, osim da će da ih „razbacaju“ po različitim domovima. Dakle, planiraju da ih odvoje od onih koje su ih podigle od pelena (za njih su majke i sestre), da ih odvoje jedne od drugih, odvedu iz jedine kuće za koju znaju i u kojoj su živeli… Gde će vam duša?!

(Tpknews.com/I.M.S.)

PROČITAJ I

2 Komentari

  1. Narode, pravoslavni ti koji u Boga veruješ ustani da se konak odbrani. Branimo veru od nečastivih koji navukoše svešteničke odore a duša im djavolska. Odvedite se jer udariše na naše svetinje, naši čast i obraz. Da li ćete protiv ili sa njima odluka je vaša. Bog će suditi svima.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker