ZBOG BRLJOTINA U MUP-u: Problem sa registracijom više stotina vozila

Ovo je Srbija, zemlja u kojoj donose zakone, tumače ih, sprovode, upravljaju i njome gospodare stručnjaci Miće Megatrenda i gde vrana vrani oči ne vadi.

Foto: Ilustracija/Screenshot

Pravilnik o utiskivanju ID brojeva na vozilu, koji je stupio na snagu 19. jula 2019. godine, i čija je namena zamišljena da definiše i pojednostavi stvari, određuje da tehnički pregled – ako ne može da očita broj šasije na vozilu ili motoru – građanima izdaje dokument o tome kojim ih upućuje da podnesu Zahtev Ministarstvu unutrašnjih poslova, odnosno područnoj policijskoj upravi/stanici za forenzički pregled radi identifikacije vozila.

Time bi građani koji su vlasnici takvih vozila, veoma jednostavnom i sasvim logičnom procedurom trebali da reše problem.

Međutim, ipak je ovo Srbija i mora negde neko u celom tom lancu stvar da zakomplikuje i učini je neizvodljivom!

O ČEMU SE KONKRETNO RADI?

Uredba o taksama za usluge koje pruža MUP pak kaže da se “forenzički pregled vrši na zahtev nadležnog organa” – dakle organa, a ne građana tj. fizičkog lica – pojedinca!

Dakle, pošto građani svakako nisu “nadležni organi”, ne mogu da registruju takva svoja vozila.

U dosadašnjem periodu, za poslednjih mesec i po dana, dovelo se u pitanje već više stotina takvih vozila na teritoriji Srbije, a po svemu sudeći – biće ih znatno više.

U isčekivanju da neko tu/takvu naopaku Uredbu izmeni, ili da nadležno Ministarstvo unutrašnjih poslova iznađe već nekakvo rešenje kojim bi se ova stvar, kao i mnoge druge – premostila, dok se adekvatno i primenljivije zakonsko rešenje ne nađe, građani ni krivi ni dužni bivaju oštećeni…

DA LI ĆE NA KRAJU NEKO ODGOVARATI ZA OVAKVE PROPUSTE?

Naravno da neće – ipak je ovo Srbija, zemlja u kojoj donose zakone, tumače ih, sprovode, upravljaju i njome gospodare stručnjaci Miće Megatrenda i gde vrana vrani oči ne vadi, sve dok ima koga i šta da kljuca, u ovom slučaju narod Srbije.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker