ZBOG DUGOVA PRODAVAO HRANU? Volonter osumnjičen za smrt 120 kučića u Velikom Gradištu, na saslušanju negirao krivicu!

Osumnjičeni Saša Dragucanović iz Velikog Gradišta saslušan je u Osnovnom javnom tužilaštvo u Velikom Gradištu, koje ga tereti da je kao volonter u prihvatilištu za životinje udruženja “P.U.Ž. – Pomoć ugroženim životinjama” u Velikom Gradištu, nebrigom i zanemarivanjem doprineo da ugine 120 pasa, dok je njih 12 u teškom stanju.

Predsednica udruženja “P.U.Ž. – Pomoć ugroženim životinjama” u Velikom Gradištu, Slađana Bogičić i volonter Saša Dragucanović/Foto: Screenshot/RTS/Društvene mreže

Da su psi uginuli saznalo se početkom juna, kada je predsednica tog udruženja Slađana Bogičić iz Velikog Gradišta prijavila policiji da je u impovizovanom prihvatilištu uginulo 120 pasa, a da ima i nekoliko životinja koje su u teškom stanju. Nakon prijave policije, a u saradnji sa nadležnim tužilaštvom došlo se do informacija da vlasnica azila Slađana Bogičić od aprila nije posećivala prihvatilišta, i da je zapravo volonter brinuo o psima.

– Saša Dragucanović je nakon toga uhapšen, a na saslušanju u Osnovnom javnom tužilaštvu u Velikom Gradištu negirao je krivicu tvrdeći da je brinuo o psima, da ih je redovno obilazio, hranio i donosio im vode. Osumnjičeni se branio da je uradio sve po dogovoru i da je brinuo o životinjama dok vlasnica prihvatilišta za pse nije bila prisutna. Tokom dosadašnje istrage saslušano je nekoliko svedoka, među kojima i vlasnica prihvatilišta za pomoć psima Slađana Bogičić – , navodi dobro obavešten izvor.

Kako dalje navodi izvor, u improvizovanom azilu bilo je hrane za pse.

– Utvrđeno je da su psi umrli od gladi i žeđi, iako je u azilu bilo obezbeđene hrane. Dragucanović je navodno, hranu prodavao na crno i od tog novca je vraćao svoje dugove, ali sve pojedinosti će utvrditi dalja istraga – , navodi dobro obavešten izvor.

Naš sagovornik navodi, da je osumnjičenom ukinut pritvor i da se brani sa slobode. Pored istrage koja se vodi protiv osumnjičenog volontera, paralelno se vodi i finansijska istraga vezana za vlasnicu prihvatilišta Slađanu Bogičić iz Velikog Gradišta.

– Prihvatilište za pomoć psima osnovano je 2013. godine, a tokom dalje istrage proveravaju se i finansije tog uduženja, kao i da li je bilo nekih malverzacija vezanih za donacijama – , navodi izvor.

Sumnja se da volonter nije danima dolazio u prihvatilište, da ih navodno, nije hranio, davao im vode… Dragucanoviću za ovo krivično delo preti i do tri godine zatvora. Nadležno tužilaštvo će u toku istrage podneti i prekršajnu prijavu protiv vlasnice prihvatilišta i to zbog propusta.

(Tpknews.com/Kurir)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker