STRAVIČAN POŽAR U SMEDEREVU: Stradale tri osobe, među kojima i trudnica, uzrok još nije poznat (FOTO)

Tri osobe među kojima i jedna trudnica nastradale su u požaru u jednoj porodičnoj kući u Smederevu, u Ulici Gogoljvoj u naselju Senjak

Prema još nepotvrđenim informacijama, u stravičnom požaru u porodičnoj kući na periferiji Smedereva, koji se dogodio nešto pre 9:00 časova jutros, nastradale su majka i ćerka, Milena (58) i Aleksandra Vasić (30) koja je bila u četvrtom mesecu trudnoće i Aleksandrin nevenčani suprug Dalibor Simejonović (33) iz Radinca.

Foto: N.Ž.

Najpre se sumnjalo, čak je i objavljeno, da je među žrtvama požara i Žikica Vasić (62), suprug i otac stradalih žena, ali se on, usred uviđaja, pojavio na pragu zgarišta. Ispostavilo se da je živ i da je u vreme požara bio na poslu. Po dolasku je saznao da je u vatrenoj stihiji izgubio suprugu i najmlađu ćerku. On tvrdi da su jutros, kada je otišao na posao, kod kuće bile samo njegova supruga i ćerka.

– U 8:41 je bila dojava, vatrogasci su došli u 8:48. U maloj sobi, gde je, pretpostavlja se, izbio požar, pronađena su tri NN leša. Naložene su DNK analiza i obdukcija, kako bi se utvrdio tačan identitet stradalih i otkrio urok smrti – potvrđeno je u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu.

U gašenju požara su učestvovala tri vatrogasna vozila i osam vatrogasaca. Vatra je brzo lokalizovana, ali je unutrašnjost kuće, saznajemo, potpuno izgorela. Pretpostavka je da su se žrtve prvo ugušile, nakon čega ih je zahvatila vatra, pa su tela pronađena potpuno ugljenisana. Leš mlađe žene bio je na krevetu koji je sasvim izgoreo, dok su tela starije žene i mlađeg muškarca pronađena kod vrata sobe. U istoj, maloj prostoriji je i šporet na drva, na njemu su bila otvorena samo vratanca od rerne, a nema tragova da su neka cepanica ili žar ispali. Vrata, inače male kuće, bila su otključana. Neko od komšija je čak pokušao da uđe i ugasi vatru, ali ništa nije mogli da urade dok nisu stigli vatrogasci.

– Iz kuće, iz svih prozora i otvora, je kuljao gust crni dim. Čudi me kako nisu osetili dim ili vatru, da li je moguće da nisu bili budni i da su se ugušili – kaže jedan od komšija koji se zadesio ispred kuće u vreme požara.

Nadležni se ne izjašnjavaju o uzroku požara i detaljima ove tragedije. Među rodbinom vlada sumnja da požar nije slučajnost. Sumnjive okolnosti ove stravične tragedije biće predmet istrage koju će sutra od lokalnih istražnih organa preuzeti Nacionalni kriminalističko-tehnički centar iz Beograda.Očekuje se da će nakon obavljene obdukcije i završetka uviđaja biti poznate sve okolnosti ove tragedije.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker