TRAGEDIJA KOD ŽABARA: Tužilaštvo u Požarevcu, neće voditi istragu, požar izazvao neispravni radio! (FOTO)

U selu Porodin kod Žabara prethodne subote dogodila se nezapamćena tragedija, brat (3) i sestra (1) izgoreli u požaru u porodičnoj kući.

Kako “TPKNEWS” saznaje, Osnovno javno tužilaštvo u Požarevcu, neće voditi istragu, jer smatraju da je požar koji je izbio u porodičnoj kući Jeremić u Porodinu, i u kome su tragično nastradali dečak od tri i devojčica od jedne godine, nesrećni slučaj.

Izgorela kuća u kojoj su nastradali brat i sestra / Foto: Privatna arhiva

Deca Milice i Martina Jeremića iz Porodina nastradala su u požaru koji izbio u subotu u kući u tom selu. Požar je izbio zbog kratkog spoja na radio-aparatu koji se nalazio u sklopu bračnog kreveta, u sobi gde su boravila deca. Vatra je prvo izbila u spavaćoj sobi, pa se potom proširila i na druge prostorije. Veruje se da je kvar izbio zbog starosti radija i neispravnih instalacija.

Meštani iz Porodina sa kojima smo razgovarali kažu da se majka u to vreme nalazila u drugoj sobi gde je kuvala ručak, a kad je čula vrisku i videla dim, uplašila se i istrčala u komšiluk da zove pomoć. S obzirom na to da je reč o maloj deci, oni nisu mogli da se izvuku iz kuće koja je gorela, pa su se ugušili. U trenutku kada je na njih pao zapaljeni krov kuće, mališani su već bili mrtvi.

Nastradali brat i sestra i njihovi roditelji

Nastradali brat i sestra i njihovi roditeljiU vreme kada je izbio požar, otac Martin nije bio u selu i tek kasnije je saznao za tragediju.

– On je rano ujutru otišao u brda da seče drva, jer je tako izdržavao porodicu, pošto mu žena ne radi. Imali su samo to dvoje dece zbog kojih su se mučili, a sad ostadoše bez oboje – kažu meštani.

Urušeni krov / Foto: Privatna arhiva

Prvi komšija Jeremića, Branislav Draginić koji je pritekao u pomoć kazao je: – Čuo sam Milicu kako je u panici vikala “gori kuća i deca u kući”, ja sam odmah dotrčao do kuće i uspeo sam da uđem do pola, ali zbog dima nisam mogao da stignem do sobe u kojoj su bila deca, koju sam čuo da viču i plaču. Probao sam i drugi put, ali uspeo sam da stignem samo do vrata sobe, i nisam mogao dalje zbog toplote i dima, međutim drugi put decu više nisam čuo -, kaže Branislav.

Soba u kojoj su nastradali brat i sestra / Foto: Privatna arhiva

ROĐACI KRIVE MAJKU MILICU

Milica, majka nastradalih beba, nakon tragedije je na Fejsbuku objavila porodičnu fotografiju i napisala dirljivu poruku.

– Sreće naše, ljubavi mamine i tatine, počivajte u miru. Neka vas dragi Bog čuva i na onom svetu – navela je majka.

Međutim, ovo je naišlo na osudu njenih prijatelja, koji su je proglasili krivcem za smrt dečice. Na društvenoj mreži su se javili rođaci njenog supruga koji su iskazali bes zbog toga što Milica nije uhapšena i krivili je da nije pokušala da spase bebe „da se ne bi ugušila od dima“.

Tragično nastradali brat i sestra iz Porodina, biće sahranjena u petak na groblju u Gložanu.

M.L.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker