HAPŠENJE U ITALIJI: Srpkinja prala pare za mafiju (VIDEO)

Srpkinja Aleksandra Dobričanović (34) uhapšena je u policijskoj akciji „Valpoličela“ zajedno sa još dve osobe zbog sumnje da učestvovala u pranju novca za mafijašku organizaciju Ndrangetu preko građevinskih firmi u Veroni.

Italijanska policija je pre nekoliko dana u više gradova sprovela akciju u kojoj su uhapšene tri osobe, a potom je podignuto još 36 krivičnih prijava i pretreseno je 14 objekata u oblastima Veneto, Emilija Romanja i Lombardija.

– Aleksandra Dobričanović (34) i Karlo Skarilja (24) uhapšeni su, a protiv Frančeska Frontere je podignuta krivična prijava. Oni se terete za kriminalno udruživanje, iznudu, pljačku i proneveru – ističe italijanska Arena.

Dobričanovićeva je u emotivnoj vezi s Fronterom, koji je odranije poznat policiji, a zanimljivo je da su jedni od preživelih u čuvenoj nesreći broda „Kosta Konkordija“ 2012.

Srpkinja je osumnjičena za izdavanje lažnih faktura kojima su se preko građevinskih firmi pravdali troškovi za nelegalne radnje ozloglašene Ndrangete.

– Sud je doneo odluku da Aleksandri Dobričanović nakon hapšenja odredi kućni pritvor zbog dvoje maloletne dece – navodi Il matino di Padova.

TPKNEWS/ilgazzettino.it

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker