AKCIJA ČIŠĆENJA SREBRNOG JEZERA: Okupljanje i početak u četvrtak kod restorana „Kod Brke”

Na Srebrnom jezeru, u četvrtak, 20. aprila, organizovaće se akcija čišćenja, čiji je cilj očuvanje prirodne sredine.

Foto: Promo

Akcija će početi u 11 sati, okupljanjem učesnika na startnoj poziciji kod restorana „Kod Brke”. Tu će predsednik Skupštine opštine Vladimir Štrbac pozdraviti učesnike, kojima će biti podeljene majice, rukavice i kese za sakupljanje smeća. Potom će krenuti predviđenom trasom duž šetališta, kroz kamp, zatim ka vikend naselju Kalinovac, sve do sportske hale, te do početne pozicije.

Tim će se potom okupiti na početnoj poziciji kako bi razmenio utiske, a ujedno će učesnicima biti predstavljeno šta sve radi Trail Cleaner, koji organizuje ovu akciju, i kako svako od nas može doprineti očuvanju prirodne sredine, kao i podizanju svesti o očuvanju iste.

Trail Cleaner je pravac entuzijasta koji nastoje da tokom fizičkih aktivnosti u prirodi, sprovedu i društveno-odgovorni korak čišćenja trase kojom tom prilikom prolaze, a u tome će im pomoći Sportski savez Veliko Gradište, opština kao i dobrovoljci iz lokalne zajednice.

Takođe, ova aktivnost sprovodi se u sklopu promovisanja Istočne Srbije i njenih potencijala uz podršku GIZ-a, projekta Nemačke vlade, čiji je cilj podrška Srbiji i njenih integracija u EU, projekata „EU za tebe”, kao i „EU za kulturno nasleđe i turizam”.

(Tpknews.com/SOVG)

2 Komentari

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker