DEVOJČICU SILOVALI OČUH I KOMŠIJE: Zlostavljanje trajalo pet godina, majka znala da je noću podvodi po kafanama!

Petnaestogodišnju devojčicu iz Aleksandrovca kod Žabara pet godina su zlostavljali i podvodili očuh i komšija!

Foto: Privatna arhiva

“Ne mogu da razumem da jedna majka nije reagovala na žalbe ćerke, da je očuh podvodi i komšija zlostavlja, ogorčeno, s bolom u glasu priča Saša Mratić (37) iz Aleksandrovca kod Žabara”, otac maloletne S. M. (15).

On je podneo tužbu za starateljstvo protiv devojčicine majke Danijele Miladinović iz Bukovca kod Despotovca, jer je Danijelin nevenčani muž Vladan Zdravković uhapšen zbog sumnje da je pet godina silovao devojčicu!

Ovaj slučaj seksualnog zlostavljanja razotkriven je u oktobru prošle godine, Zdravković je uhapšen i juče je seo na optuženičku klupu zbog silovanja devojčice, za šta mu preti kazna od 10 do 40 godina zatvora.

Iako je devojčica ispričala da se majci žalila na Vladanovo ponašanje, Danijela nije optužena ni za prikrivanje, čak ni za zanemarivanje deteta, ali je brigu o S. M. preuzela hraniteljska porodica iz sela kod Despotovca.

– Napisala mi je poruku o tim napadima, prosledio sam je Centru za socijalni rad u Despotovcu i očekujem da će tamošnje tužilaštvo pokrenuti istragu – kaže Saša Mratić, otac devojčice.

– Sa ćerkom sam sada u svakodnevnom telefonskom kontaktu, povremeno je i posetim kod hranitelja. Otvorila se, stekla poverenje u mene i požalila mi se da ju je napadao još jedan deda iz toga sela koji je dolazio u njihovu kuću. I o tome se požalila majci, ali je Danijela njen vapaj ignorisala. Napisala mi je poruku o tim napadima, prosledio sam je Centru za socijalni rad u Despotovcu i očekujem da će tamošnje tužilaštvo pokrenuti istragu. Ćerka mi je čak rekla “teško meni kada majka to sazna” – kaže Mratić.

Mratić se nada da će istražni organi reagovati.

– Ne mogu da razumem Danijelu, koja nije reagovala na ćerkine žalbe. To je trajalo godinama. Ćerka mi je ispričala i da ju je Vladan noću vodio po kafanama, meštani sela, pa i Danijelini rođaci, tvrde da ju je i podvodio, ali je Danijela ostajala nema. Navodno je silovao i Danijelinu majku. Možda ga je Danijela mnogo volela i voli, ali to nije razlog da žrtvuje ćerku i majku – konstatuje Mratić.

Prema nezvaničnim informacijama, tužilaštvo je proširilo istragu i protiv komšije.

Mratić je, posle hapšenja Zdravkovića, protiv Danijele Miladinović podneo i krivičnu prijavu jer je nije reagovala na ćerkine vapaje, ali je ta prijava odbačena.

Nada se, ipak, da će odluka suda po njegovoj tužbi za starateljtvo biti pozitivna po njega, te da će ćerka, čije viđanje mu je bilo uskraćeno od njenog rođenja jer mu je Zdravković pretio, konačno početi da živi sa njim.

Vladan Zdravković je uhapšen sredinom prošlog oktobra zbog sumnje da je pre pet godina silovao pastorku maloletnu S. M. (14). Seksualno zlostavljanje je počelo kada je devojčica imala samo devet godina.

Ćutala, jer je, navodno, majka to prećutno odobravala, najverovatnije iz straha. Slučaj je otkriven kad se tinejdžerka požalila školskom psihologu, koji je o svemu obavestio Centar za socijalni rad, a oni tužilaštvo i policiju.

MAJKA: Imam svojih problema

Danijela Miladinović sa Zdravkovićem ima dvoje dece, uzrasta od pet i osam godina. Neposredno posle hapšenja Zdra­vkovića tvrdila je da je kod njih u kući “sve bilo normalno” i da “ne može još da poveruje”.

– Kao majka se grozno osećam, ali me pustite, malo imam svojih problema – rekla je Miladinović i dodala da očekuje da će joj se ćerka uskoro vratiti i da će nastaviti “normalan život”. Međutim, i šest meseci posle te Danijeline izjave njena ćerka je i dalje u hraniteljskoj porodici.

TPKNEWS/Blic

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker