TEŠKA KRAĐA U VELIKOM GRADIŠTU: Ekspresno osuđeni Gradištanski kradljivci!

Prošlog vikenda Gradištanska policija je uhapsila Ivana Mitrovića (42) i Stevana Gašparevića (21), obojica iz Velikog Gradišta, zbog sumnje da su izvršili krivično delo teška krađa.

Policijska stanica Veliko Gradište

Oni su uhapšeni jer su deset dana ranije opljačkali trgovinsku radnju “Lilić” u Velikom Gradištu”, iz koje su odneli robu vrednu oko 400.000 dinara. Ovu robu oni su odneli u stan Mitrovića, u kojem su se krili narednih deset dana.

Njihovo hapšenja omogućeno je na osnovu dojave građana, koji su policiji otkrili gde se skrivaju. Nakon isteka policijskog zadržavanja oni su saslušani u Osnovnom tužilaštvu, gde su priznali krivično delo za koje su bili osumnjičeni.

Po sporazumu o priznanju krivice, a na predlog Osnovnog javnog tužilaštva u Velikom Gradištu, oni su odmah i pravosnažno osuđeni.

Osnovni sud Veliko Gradište

Mitrović je, kao višestruki povratnik, osuđen na godinu dana i četiri meseca zatvora, a Gašparević na godinu dana, uslovno na dve godine, jer su u obzir uzete njegova mladost i činjenica da do sada nije činio krivična dela.

Prilikom hapšenja, policija je u stanu Mitrovića pronašla deo ukradene robe, dok je deo prodat, pa je vlasnik TR “Lilić” upućen na parnicu zbog nadoknade štete.

TPKNEWS/M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker