NOVI I STARI DRUG: Zbog jednog nadrealiste, Kazanove i neuspešne ljubavne afere, Veliko Gradište do guše u blatu

Već tri decenije drugovi članovi vladaju u Velikom Gradištu, menjaju po potrebi članske karte, raznih boja, a gradištanska opština se sve više prazni, jer narod odlazi ka boljem životu i ne žele da budu podanici ovog nakaradnog sistema.

Foto: Privatna arhiva/Društvene mreže

U skoro svakom gradu i opštini u našoj zemlji u zavisnosti od veličine grada ili opštine, ima glavni drug član i njegovi sledbenici, a u Velikom Gradištu su sada, nakon ostavke velikog bosa, glavni neostvareni krivolovci nadrealni advokat Vladimir Štrbac i ubeđeni Kazanova u pokušaju Slađan Marković – zvani Vlauca i pored njih su nekoliko uglednih lokalnih tajkuna. Svi oni su zaštićeni i nedodirljivi za istražne organe i imaju propusnicu da prođu svuda, čak i u kafanski toalet idu preko reda.

Inače, ako nisi drug član naprednjak i ako te je oštetio drug član od oštećenog postaješ okrivljeni, a drugovi naprednjaci i njihovi lokalni tajkuni kao da imaju imunitet, jer se njihovi slučajevi zataškavaju ili stoje u nekoj svesci zavedeni i ostavljeni u nekoj fioci u podrumu da niko ne vidi. Jer, bolje je da budeš poslušan tužilac i načelnik policije, nego da te smenjuju drugovi naprednjaci i napredni lokalni tajkuni.

Mučno je da budeš naprednjak u Velikom Gradištu, jer moraš da budeš beskičmenjak, bez obraza da slušaš krivolovce Štrbca i Vlaucu, ako oni kažu da je sneg žute boje, ti moraš da kažeš jeste sneg je žut, jer su ti obezbedili da dobijaš minimalac u nekom preduzeću, a to nije mala stvar. Kad bude glasanje, zahtevaju od tebe da glasa cela familija, prijatelji, pa čak i ljubavnica, a ti moraš da nađeš i još dodatne sigurne glasove jer su ti krivolovci Štrbac i Vlauca obezbedili minimalac.

Naime, Vlauca Marković je sada postao velika kočnica razvoja turizma u gradištanskoj opštini. Tuguje, direktorka turističke neće više da mu je daje, pa je on započeo osvetu. Smanjio joj je sredstva iz budžeta za aktivnosti, a ukinuo je i Međunarodni filmski festival SILAFEST, dok pare iz budžeta opredeljene za festival preusmerio je za radove u svom selu. Naravno, jedan deo para je, slobodnom pogodbom, podelio sa izvođačem radova.

U pitanju je ramsko pomračenje politike SNS-a a ne ramska svitanja. Veliki je problem kada jedan nebitan štraf vlasti nanese veliku štetu ugledu opštine. Doveo je najpoznatije “srpsko more” u situaciju da se o njemu negativno piše, i to sve samo zbog jedne neuspešne ljubavne afere.

Advokat i krivolovac Vladimir Štrbac, nadrealni predsednik Skupštine opštine i njegovi savetnici i pojedini opštinski većnici koji su potekli kao i on, pored farme uz buđenje petlova i kao da imaju urođenu stočarsku energiju, pametni jesu, ali to nije dovoljno da vode opštinu i opštinsku upravu, pa sada hoće da od opštine naprave jednu deponiju bez perspektive. Hvaleći se asfaltiranim ulicama, i da je svake godine od kada je postao predsednik Skupštine otvorio bar po jednu malu kompaniju koja će zaposliti sugrađane i da će pre svega počisti svo smeće iz opštine.

Nažalost, zbog kolega i koleginica, prijatelja i prisnih prijateljica, tatinih i maminih sinova i ćerki, rođaka i isključivo moralno – politički podobnih, i sada krivolovaca i parazita nadrealnog Vladimira Štrbca i Kazanove u pokušaju Slađana Markovića – zvanog Vlauca i njihove kamarile, opština Veliko Gradište je postala jedna baruština, nerazvijena i bez perspektive za uspešne i mlade ljude koji misle svojom glavom.

(Mile Sova)

PROČITAJ I

Jedan komentar

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker