DAN OPŠTINE KUČEVO: Dodele priznanja i nagrade pod dirigentskom palicom crnogorskih krimi biznismena

Pod rukovodstvom dvoje crnogorskih kriminogenih kontroverznih biznismena, koordinatora Srpske napredne stranke Aleksandra Jokića i Aleksandra Perišića u Kučevu više ništa nije normalno.

Aleksandar Jokić i Aleksandar Perišić/Foto: M.V.

Na 18-tom zasedanju Kučevačkog lokalnog parlamenta koji će zasedati u sredu 6. jula 2022. pred odbornicima će se naći predlog predsednika opštine Kučevo dr Ivana Rajčića, poznatijeg kao Ivan “Hotelski” i njegovih saradnika, formalna Odluka o dodeli specijalnih opštinskih priznanja i zahvalnica povodom Dana opštine, zaslužnim pojedincima, ustanovama, udruženjima i privrednim društvima.

Nakon uvida insajdera Mileta Sove u odbornički materijal ostali smo iznenađeni kada smo među predloženim dobitnicima priznanja videli i ime Zlatana Zabukovca direktora Centra za kulturu “Dragan Kecman” iz Kučeva koji je predložen za dodelu priznanja za životno delo. Po mišljenju predlagača, verovatno je Zabukovec svojim radom nešto negde doprineo ali još uvek neznamo šta i gde?

Podsetimo se karijere večitog studenta pravnog fakulteta koji je pod stare dane jedne noći, na nepoznatom mestu ekspresno diplomirao i odmah počeo da rovari institucijama opštine jer za privatni sektor nikada nije ni bio.

Centar za istraživačko novinarstvo CINS i elektronski portal TPKNEWS došli su do saznanja o nenamnenskom trošenju para po kome je Zabukovec samo u toku 2021. godine nazakonito potrošio 24 miliona dinara ili oko 206.000 evra tako što je sačinio fiktivne ugovore odbornicima, prijateljima i saradnicima pri čemu im je obezbedio pozamašna neosnovana mesečna primanja.

Nakon pisanja Centra za istraživačko novinarstvo CINS i elektronskog portala TPKNEWS reagovao je ministar finansija Siniša Mali i doneo rešenje kojim je naloženo hitno smanjenje broja lica angažovanih po izmišljenim ugovorima u Centru za kulturu “Dragan Kecman” Kučevo. Ovom odlukom Zlatan Zabukovec je otpustio 114 radnika po ugovoru o delu od čega je jedva 15 radnika stvarno dolazilo na posao i radilo. Većina otpuštenih “radnika” nikada nije radilo posao za koji su imali zaključen ugovor o delu niti su ikada kročili na svom radnom mestu. Među njima su bili i poverenik OOSNS Kučevo Novica Janošević, predsednik penzionerske organizacije Kučeva Novica Bulajić ali i mnogi drugi Rajčićevi, Mikićevi i Perišićevi rođaci, prijatelji i kumovi.

Državna revizorska institucija, Agencija za borbu protiv korupcije, tužilaštvo, policija i Ministarstvo finansija, poslednjih meseci prošle i tokom ove godine istraživali su poslovanje ovog čoveka poznatog od ranije javnosti po mogućem isceniranom obijanju kase i finansijskim malverzacijama koje je počinio u JKP “Kučevo” zbog kojih je smenjen sa mesta direktora JKP “Kučevo”. Mnogi tvrde da je kao predsednik opštinske izborne komisije u više navrata učestvovao u “kreiranju” izborne volje građana zamenom džakova sa glasačkim materijalom. Epilog svega je krivična prijava za Zlatana Zabukovca čiji se dalji tok ne zna, mada ako se bude poštovao zakon ne gine mu višegodišnja robija.

Nismo baš oduševljeni ni ostalim predloženim kandidatima za opštinske nagrade i priznanja, jedino možemo izdvojiti ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislava Momirovića koji je opštini Kučevo dodelio koji kilometer asfalta a opštinski čelnici su odmah to pokušali da prikažu kao svoju zaslugu iako nemaju nikakve veze sa tim asfaltiranjem.

Insajder Mile Sova pokušao je da sazna po kom kriterijumu se dodeljuju nagrade i priznanja ali bez uspeha. Paradoks je da se dodelju nagrade a da građani niti učestvuju u tome niti su im poznati kriterijumi. Među predložinim dobitnicima za dodelu priznanja i nagrada našle su se mnoge ličnosti za koje nije jasno čime su ih zaslužile, ali i oni za koje je potpuno jasno da nagrade ne bi trebalo nikada da dobiju.

Ako odbornici Skupštine opštine Kučevo pritisnu zeleni taster za sve predloge, biće ovo još jedan prst u oko onima koji su za njih glasali.

Svima je jasno da će Dan opštine Kučevo biti još jedna u nizu privatnih zabava organizovanih u hotelu Rudnik o trošku svih građana opštine.

(Dopisnik1 tpknews.com iz Kučeva)

PROČITAJ I

23 Komentari

  1. Da li je moguće da je Zabukovec predložen da dobije nagradu za životno delo. Lele, lele, more svi us***ne motke u ruke pa na opštinu. Teraju podsmeh sa nama

    1. Neka Ivan Hotelski pita poresku upravu koliku ratu poreza placa JKP kao posledicu direktorovanja Zabukoveca. Pitaj da la je zgrada CELA u Koj je Stilajn I Postanska pod hipotekom kao obezbedjenje da ce dug od petnaestak miliona bit uredno isplacen. Nadrilikar SI to Ivane Grozni. Kako da se objasni OVO tvoje tumaranje I nesnalazenje u rukovodjenjem opstinom. Mlade SI bar podizi natalitet, dve zene imas. To to je pozitivno. I vreme ti je drugs da nadjes odose godine. Ti SI ratni plen grupacije oko advokata, plen je tvoje potpisi za placanje svega isvacega a najvise transfer I idu ka Hotelu, to je smisao tvog predsednickog mandata, pre odlaska u ustanove. A u ustanove imas I pregled psihijatra, to to nije bill potrebno da otmes vlast I I nudes predsednika postavljen od Belivuka I ekipe. Nisi ti bezveze isao na Partzanov Jug, Dobre SI or take tamo nasao

  2. Добитник награде је и Љуба из Дубоке за развој пољопривреде. Сви знамо да је Љуба био против СНС а сада му дају награду. Лепо рече мој комшија да су на власти у Кучеву жутаћи на челу са Ацом Каратистом

    1. Možda i Ljuba iz Duboke ima neku plantažu marihuane sličnoj onoj sa Jovanjice? Za to mora da bude nagrađen opštinskom plaketom.

  3. Dvoje glavonja su vlasnici nekretnina koje postenim radom nisu zaradili. Pozivam direktoricu poreske uprave Srbije da ispita poreklo njihove imovine. Perisic je sa tri meseca radnog staza kupio dva hotela, dva stana u Beogradu, dva stana u Stutgardu sagradio, kucu u Kucevu, vozi besne automobile… Odakle bre! Jel od postenog rada?

  4. Hrabro su Sanjini crveni odbornici odolevali pritiscima da se vrate u Hotelski orkestar dok nije stigla ponuda koja se ne odbija, bogata, izdasna, da ima za sve. Pristali su i usli u salu na skupstinu za rasprodaju drzavne imovine u bescenje. A ko se nadao da ce crveni drugacije da urade, pogotovo ovi kucevacki alavi na svaku valutu.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker