DRAMA NA PRUZI BOR-POŽAREVAC: Između Kaone i Majdanpeka opet Iskliznule cisterne sa fosfornom kiselinom!

Pet vagon-cisterni s fosfornom kiselinom iskliznulo je na pruzi između Majdanpeka i Kaone, a povređenih nema niti opasnosti po stanovništvo i životnu okolinu, saopštilo je preduzeće “Srbija kargo”.

Foto: Ilustracija

Kako su dodali u saopštenju, do iskliznuća je došlo u 2:40 sati, na delu pruge Bor – Požarevac, između Majdanpeka i Кaone u tunelu Ujevac, iz sastava teretnog voza broj 52704.

Teretni voz, koji je u svom sastavu imao 12 vagon cisterni, saobraćao je za Šabac, za potrebe kompanije Eliksir, navode iz Srbija kargo.

Saobraćaj na ovom delu pruge je trenutno u prekidu. Na lice mesta izašla je zajednička železnička komisija, predstavnici Eliksira kao vlasnika vagon cisterni i predstavnici vatrogasne jedinice, dodaje se u saopštenju.

Stručne službe, kako se ističe, rade na otklanjanju posledica ovog akcidenta, kako bi železnički saobraćaj u što kraćem roku ponovo bio uspostavljen.

Operativna železnička komisija utvrdiće uzroke ovog iskliznuća, kao i stepen materijalne štete na infrastrukturnim kapacitetima i na vagonima, navode iz Srbija kargo.

Podsetimo se, ovo je već drugi akcident u roku od tri meseca koji se dešava na ovom delu relacije. 30. januara ove godine u stanici Kaona kod Kučeva, došlo je do naprsnuća cisterne natovarene fosfornom kiselinom i njenog curenja.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker