UHAPŠENE TRI OSOBE: Oštetili „TE-KO Kostolac” za više od 30 miliona dinara!

Tri osobe uhapšene su u Požarevcu zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela prevare i falsifikovanje isprave i oštetili preduzeće „TE KO Kostolac” za više od 30 miliona dinara.

Foto: MUP

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Požarevcu uhapsili su bivše odgovorno lice površinskih kopova „Drmno“ Z.S. (49) i još dve osobe, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela zloupotreba ovlašćenja u privredi, zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom, zloupotreba položaja odgovornog lica i falsifikovanje isprave.

Pored Z.S., uhapšeni su i odgovorno lice auto-transportnog preduzeća „Stevanović“ M.S. (46) i rukovodilac u toj firmi J.S. (33), dok je krivična prijava u redovnom postupku podneta protiv bivšeg rukovodioca površinskih kopova „Drmno“, zaposlenog u auto-transportnom preduzeću „Stevanović“ i pomoćnika odgovornog lica društvenog preduzeća „TE KO Kostolac“.

Osumnjičeni se terete da su tokom 2015. i 2016. godine u postupku javne nabavke usluga angažovanja pomoćne mehanizacije na sanaciji dela unutrašnjeg odlagališta PK „Drmno“, najpre vršili neosnovanu izmenu konkursne dokumentacije i uvećavali potrebno angažovanje, da bi po zaključenju Ugovora sačinjavali falsifikovanu dokumentaciju u kojoj su prikazivali veći broj radnih sati od stvarno izvedenih.

Navedene nezakonitosti, kako se sumnja, nisu bile evidentirane od strane nadzornog organa

Na taj način osumnjičeni su oštetili „TE-KO Kostolac“ za više od 30.000.000 dinara.

Osumnjičeni su uz krivičnu prijavu privedeni nadležnom tužilaštvu.

TPKNEWS/MUP

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker