Krivična prijava protiv sveštenika iz Požarevca koji je gurnuo vernika

Osnovno javno tužilaštvo u Požarevcu pokrenulo je istragu na osnovu krivične prijave koju je u sredu policija podnela protiv sveštenika Predraga R. (44) iz Požarevca, za nanošenje teških telesnih povreda Dragošu Korunoviću.

Foto: M.V.

Tokom istrage saslušaće se osumnjičeni, oštećeni i svedoci, a obaviće se i veštačenje povreda koje je Korunović zadobio. Za ovo delo zakonom je zaprećena kazna od 6 meseci do 5 godina zatvora, saopšteno nam je u ovom tužilaštvu.

Prema navodima krivične prijave, incident se desio u ponedeljak ujutru, u 8:30 sati, u porti Saborne crkve u Požarevcu, posle jutarnje službe.

Kada je vladika Ignjatije izašao iz crkve u pratnji više sveštenika, prišao mu je Korunović, da se požali što mu sveštenici uzurpiraju imanje u Vlaškom Dolu. Tada je izbila verbalna rasprava između njega i osumnjičenog sveštenika, kada ga je ovaj gurnuo, usled čega je pao na beton i tom prilikom slomio kuk. Svi su se tada okrenuli i otišli, pa je Korunović sam nazvao Hitnu pomoć. Prebačen je u gradsku bolnicu, gde je nad njih izvršena operacija, zbog koje je porodica pozvana da mu da neophodnu krv. Operacija je obavljena uspešno, kako su nam rekli medicinski radnici Opšte bolnice u Požarevcu, i pacijentu sledi rehabilitacija i dug oporavak. Dragoš Korunović se nakon operacije oseća dobro, mada još uvek trpi velike bolove. Od njegovih bližnjih smo saznali da mu je sve ovo i psihički veoma teško palo, jer je veoma razočaran u crkvu i sveštenike koji su učestvovali u svemu ovome, pošto je veliki vernik i donator crkvenoj opštini u Vlaškom Dolu.

Prema rečima prijatelja porodice Korunović, Dragoš se bavi pčelarstvom, a sada, zbog oporavka nakon operacije obavljene 26. februara, dugo neće moći da radi i zarađuje, pa će tužiti i sveštenika i eparhiju za odštetu zbog teških telesnih povreda koje je zadobio, za izgubljenu zaradu, kao i za nanešene duševne patnje i psihički bol, jer su i on i njegova porodica i preci vernici i veliki donatori crkve, pa se ovakvom odnosu nije nadao. Osim toga, on je sitnije građe, a sveštenik Radovanović ima preko 100 kg, što je neravnopravan odnos fizičke snage.

Prijatelj porodice Korunović navodi da su se iz braničevske eparhije neki raspitivali po bolnici i čuli da je Dragoš već imao bolestan kuk, pa su se nadali da će time smanjiti odštetu. Međutim, radi se o njegovom rođenom bratu Siniši, koji je imao zakazanu operciju kuka u Požarevcu, ali je odustao i prijavio se za operaciju na Banjici.

I sam vladika Ignjatije raspitivao se o Dragoševom stanju i urgirao u bolnici da mu se što pre uradi operacija, kako bi se što pre oporavio. I drugi sveštenici stupili su u kontakt sa njegovom porodicom poručivši im da da im je veoma žao za to što se desilo i da Dragošu žele uspešan oporavak i izlazak iz bolnice.

O svemu ovome pokušali smo da dobijemo komentar od nekog sveštenika iz Saborne crkve u Požarevcu, ali smo ostali uskraćeni odgovora, pošto na brojeve telefona Saborne crkve koji se nalaze u telefonskom imeniku: 221-645 i 523-832, i pored našeg upornog pozivanja više puta niko se nije javljao.

CRKVENI BOTOVI

Posle objave ovog slučaja u medijima i na društvenim mrežama, većina građana je osudila ovakavo ponašanje sveštenika, ali je bilo i onih koji su ga odmah uzeli u zaštitu, a povređenog klevetali i upućićivali mu uvrede. Takođe, neki crkveni botovi, među kojima su prednjačili sin jednog sveštenika i jedno osuđivano lice u Specijalnom sudu za organizovani kriminal, koji su navodili da je Dragan već imao bolestan kuk, što se, ipak, ispostavilo kao netačno.

M. Veljković

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker